torsdag den 7. november 2019

Nyt parti i den blå blok: Partiet Fremad

I fortsættelse af artiklen Liberal Alliance i vanskeligheder, som jeg skrev 22/10, da Simon Emil Ammitzbøll-Bille meldte sig ud af LA, så kan vi i dag konstatere, at han sammen med tidligere politisk ordfører for LA, Christina Egelund, har dannet Partiet Fremad. Du kan finde partiets hjemmeside her: https://www.partietfremad.dk/


Det modtages ret køligt af DFs formand, Kristian Thulesen Dahl, der lige har givet udtryk for, at han mener det kan give stemmespild i den blå blok. Det er mange kommentatorer ret enige i. Sådan er det HVER gang der kommer et nyt parti.

Burde være glade for opgør med DF-retorik
Vi burde være glade for opgøret med DF-retorikken. Det kan give fornyet energi til drømmene om et tværgående samarbejde hen over midten UDEN deltagelse af fløjpartierne NB, DF (og SK hvis de en dag skulle komme ind).

SEO-mæssigt pletskud - #fremad
Det er rent SEO-mæssigt et kæmpe pletskud på et medie som Twitter, for der er i forvejen hundredvis af kloge tweets med hashtagget #fremad. Det giver i hvert fald et vist forspring i forhold til at skulle løbe en trend op fra et rundt nul...

De andre partier, der prøver at blive opstillingsberettigede, vil gerne føje sig til hæren af mennesker, som mener, vi i forvejen har rigelig med partier. Men de glemmer én ting, og det er, at det er borgerne som skal afgøre berettigelsen på en valgdag. Politikerne kan IKKE forvente, at DE skal frame hvad borgerne mener, men tværtimod lære, at lytte til de strømninger, som borgerne ønsker.

Når man ikke kan lide lugten i bageriet...
Når et kæmpe flertal af LAs hovedbestyrelse gav udtryk for en støtte til et nationalkonservativt budskab, så må de leve med konsekvensen af denne beslutning. De BURDE have indset, at der var en god grund til, at vælgerne forlod LA i dens nye form, men denne eftertanke udebliver, fordi Alex Vanopslagh - deres nye formand efter Anders Samuelsen forlod partiet - er præcis så dumstædig som han er. Han VIL fortsætte kursen, og i dét lys er det ingen skam at forlade skuden.

Kan man ikke lide lugten i bageriet, må man finde et andet, hvor brødet bliver bedre. Sådan er vilkårene i et demokrati. Uanset hvor man selv står, så hilses det velkomment, at valgsedlen får endnu et punkt på menuen. Så må valgdagen afgøre, hvorvidt det bliver et lille eller et stort parti.

Rigtig god dag til alle bloggens læsere. :-)

Ingen kommentarer: