søndag den 19. april 2020

Når Coronakrisen er ovre...

Når Coronakrisen er ovre, så trænger vi altså til en samtale om det danske mindset. Vi har engang imellem en defaitistisk tilgang til tingene, som virkelig kan være en udfordring...


Det er klart, at alle reagerer forskelligt i en krisetid. Det er ikke alle, der kan bevare det positive livssyn midt i en isolationsperiode fra alt det vante.

Forskel på reaktionsmønstre
Dog er der en kæmpe forskel mellem at bruge tiden på at forberede at komme stærkt igen, og så at sætte sig på sin flade og vente på at staten skal agere babysitter.

En SEO-ekspert nævnte fx i sin webinar hvordan man kunne bruge 'pausen' til at lave noget af det arbejde, man ikke nåede til daglig, en anden frigav flere videoer, hvor han delte væsentlige pointer om business med sine seere. Der er MANGE gode eksempler, som hver især fortjener ros.

Og så var der dem, der peb, og som elskede at kritisere regeringen, fordi DE ikke mente, DE fik nok. Som det altid plejer at være, og denne gang var det jo en pandemi, så nu fandt mange det sværere at kritisere brokhovederne for deres livssyn...

Samtalen vil komme når krisen er ovre
Når vi skal have den samtale, så skal vi til at kigge på, at nogle af dem, der har det VÆRST rent faktisk brokker sig MINDST. Her kunne man med fordel nævne de ældre, som sjældent er dem, der råber op, selvom de absolut har stået bagerst når 'velfærdssamfundet' skal udfolde sig.

Når vi skal have den samtale, så skal vi også se på, hvorfor en regering oversælger hjælpepakker som gaver fra himlen, når man de facto bagefter kan konstatere, at samme regering ikke ville gøre ret meget, hvis ikke der var kommet en pandemi. Det kan man jo nemt spole tilbage til, for få måneder før var der intet, der kunne lade sig gøre, men NU var det meste muligt.

Du har sikkert også dine tanker om, hvilke emner der kan komme på bordet når denne krise er overstået...

Fortsat god søndag herfra. :-)


Ingen kommentarer: