fredag den 1. maj 2020

Efter aftenens ramadanmiddag

Der blev i aftes afholdt en ramadanmiddag, som skulle være en glædelig online sammenkomst, hvor flere hundrede var i hver sine hjem, forbundet via et online medie, Zoom. I disse coronatider et lyspunkt for folk, som - ret naturligt - kan savne 'almindelige' sammenkomster.


Dette møde blev forstyrret af et budskab om 'stop islamisering' og afspilningen af børneporno. Jeg så det ikke selv, men kunne sidst på aftenen læse om det på Twitter. Virkelig chokerende!

Arrangementet var arrangeret af forpersonen for Brobyggerne, Ozlem Cekic, som havde arrangeret, at landets integrationsminister, Mattias Tesfaye også holdt en tale til folk der deltog. Alt sammen noget som kunne bidrage positivt til fælles forståelse mellem mennesker. Afbrydelsen af et sådan arrangement BURDE have vakt til MINDST 179 tweets med afstandtagen fra alle MF'ere - og jeg blev noget overrasket (for at sige det pænt) over, at nogen kunne finde på at forstyrre dette. Jeg skrev derfor disse ord i en tråd fra journalist Paula Larrain:
Har det på præcis samme måde. Tjekkede egentlig feed for at følge op på hvad der skete rundt omkring, men DENNE nyhed er så skuffende og hjerteskærende, at jeg er en blanding af skuffet, vred og ked af det på alles vegne. Det her går på så mange måder imod alt hvad [DK-flag] står for!
[Kilde: https://twitter.com/henrikblunck_dk/status/1255997264872517632?s=20]
Først og fremmest skal jeg skynde mig at give en kæmpe tommel-op til de mange i #dkpol, som TOG afstand. Det er nødvendigt, og vigtigt, at vi italesætter, at demokratiet skal sikre, at alle har lov til at forsamle sig online UDEN at blive generet.

Det sørgelige er så de mange, som IKKE fandt anledning til at sige fra over for denne handling, og især når selvsamme personer gerne vil have at muslimer - som om de var én uniform gruppe - skal tage afstand fra terrorisme, de ikke selv har været en del af. Der er kommet så meget had i retorikken i samfundet, at det er kvalmende...

Jeg havde svært ved at falde til ro efter denne nyhed, men valgte til sidst at skrive denne tråd som eftertanke om, at vi alle MÅ og SKAL kigge indad, og se hvor hadet kommer fra. Karma er en bitch, og det nogle kaster ud i samfundet kan hurtigt ramme dem selv som en boomerang, når de kan finde på at gøre den slags over for helt almindelige mennesker, som vælger at samles online til et fredsommeligt møde.

Ordene var som følger i nattens tweet:
Når små børn fødes, møder vi et uskyldigt og godtroende væsen, som er afhængig af sine forældre for de første spæde skridt i livet. Som forældre kan vi alle genkende, at vi har formet de liv, der senere viser os en spejling efterhånden som de vokser op. Hvis vi har givet dem 1/6
2/6 sunde indstillinger til livet, er det harmoniske drenge eller piger som bliver til mænd eller kvinder, der en dag selv får samme rolle, som vi har haft, mens de voksede op.
Når vi ser konflikter er det samspil, der går skævt, misforståelser der opstår. De er uundgåelige, men
3/6 jo bedre vi har håndteret udfordringerne undervejs, jo større er sandsynligheden for, at der er en grundlæggende harmoni i deres udsyn på den verden vi lever i. Had avles kun i negative omgivelser, hvor skuffelser ikke bliver taget hånd om, og det er her vi bliver nødt til at
4/6 tage den alvorlige snak med os selv som samfund. Raske mennesker bryder ikke ind i andres selskab som ved den ramadanmiddag, der blev forstyrret her til aften. Raske mennesker viser ikke despekt over for andre med udfald som om det enkelte menneske skulle tage 'ansvar' for
5/6 enhver handling foretaget af andre. Hvordan ville vi have det, hvis vi skulle påtage os ansvaret for århundreders krige her på planeten? Vi har kun ansvaret for egne handlinger, og det er her vi skal til at tage fat på den rationelle erkendelse af, at vi aldrig vil opnå fred
6/6 og sameksistens, hvis vi vender det blinde øje til de grimme handlinger. Det siges, vi bliver klogere med alderen, og det kræver, at vi lever sammen - vore forskelligheder til trods. Vi kan godt, hvis vi vil. Og vi vil, fordi vi skal. Fremtiden fortjener vores fælles indsats.

Ovenpå dette ønskes alle en rigtig god weekend herfra.

Ingen kommentarer: