tirsdag den 21. februar 2023

Nedsmeltning i Nye borgerlige?

Det kan ikke undre, at Nye borgerlige er i kaos. Når den tidligere formand, Pernille Vermund, melder sin afgang, så vil mange tabe fokus - og det er det vi ser nu.

Der er ingen tvivl om, at Lars Boje Mathiesen er et mere seriøst bud på en mand, som kan løfte opgaven. Den erkendelse tror jeg mange havde, da de hørte om Pernilles overdragelse af stafetten. Lars Bojes retoriske evner kan ingen tage fra ham, men en stor del af partiets fundament er grundlæggeren som person. Dét er opgaven at kunne ændre folks syn på partiet - og det kræver, at BEGGE personer i ledelsen arbejder koncentreret på en fælles kurs i en fremadrettet retning.

Flankeret af en utroværdig næstformand

Men når man flankeres af en utroværdig næstformand med tendens til konspirationsteorier og en vis evne til at tale før hun tænkte, så er det ingen overraskelse, at der nu kommer et skift af næstformand...

Det er lidt komisk når politikere gerne vil BRUGE medierne, når de har gavn af dem, men bagefter bliver sure, når de samme medier går ens egne udtalelser efter i sømmene. :-)

Der er ingen tvivl om, at det kortvarigt er et kæmpe problem, men mon ikke vinden hurtigt lægger sig, HVIS Lars Boje kan få en mere stueren person som næstformand? Jeg deler i hvert fald ikke kommentatorernes evindelige teser om nedsmeltning. Jeg anerkender kaos, og jeg anerkender det vil blive svært at løfte et parti som Nye borgerlige, men man skal holde sig fra at skrive nekrologen før de reelt er gået ned med flaget.

Højrefløjen har sit helt eget publikum, og de folk der stemmer på fløjene har ofte en helt anden måde at se tingene på end os andre. Dét er vigtigt, at huske, hvis man gerne vil forstå dansk politik lidt bedre...

Ingen kommentarer: