torsdag den 24. april 2008

Ministre bør stå frit i forhold til OL-deltagelse

Lad det være sagt med det samme. Det var modigt af Brian Mikkelsen at åbne debatten. Det var mindst lige så modigt, at Bendt Bendtsen for en gangs skyld trådte i karakter og forsvarede sin konservative ministers ret til at have en holdning og en mening — noget man, i øvrigt, har ret svært ved at acceptere i netop Kina... :-)

Langt mindre modigt er det at vores udenrigsminister først vil lade EU's øvrige ministre afgøre om der er grundlag for et signal i forhold til Kina. Væveriet kan du læse mere om her: http://nyhederne.tv2.dk/politik/article.php/id-11127690.html.

Faktum er nemlig, at der er ikke ret mange der er i tvivl om kinesernes stolthed over at have fået OL til landet, men mindst lige så stor skepsis fordi det netop var menneskerettigheder og demokrati der var de største hindringer da beslutningen blev truffet. Siden er der, set med vestlige øjne, ikke sket så pokkers meget.

Medmindre man vælger at have miniature-brillerne på. Dem med linser som justeres i forhold til hvor blind, døv og stum man VÆLGER at gøre sig for at tilpasse alle. Den slags perspektiv gavner ikke de menige kinesere. Dette uanset om den udenlandsk stræbende statsminister kan se problemet eller ej. Det ville gavne hvis der kom handling bag ordene om frihed — i ALLE lande.

Derfor bør ministrene frit kunne vælge om de vil stå til parade i Kina ved OL-åbningen. :-)

1 kommentar:

Maria sagde ...

Kære Henrik.

Jeg skriver her, da jeg ikke umiddelbart kunne finde en mail adresse til at kontakte dig.
Det håber jeg er i orden.

Jeg har fundet din blog via Anders Foghs blog.

Vil du bruge 1 time på at give din holdning til kende?

Jeg hedder Maria og kommer fra Copenhagen Business School.
Sammen med 3 medstuderende arbejder jeg lige nu på et 1. års projekt om politisk blogging.

Vores undersøgelse handler helt konkret om udviklingen i forholdet mellem politiker og vælger. Vores hovedfokus er på 'bloggen som medie'. Vi vil undersøge hvilken kommunikative muligheder mediet rummer. Umiddelbart lægges der i blogmediet vægt på det dynamiske og de umiddelbare holdninger. Men kan vi stole på ærlighed i diskussion eller er den politiske kommunikation i blogmediet ligeså ramt af planlægning og spin som i alle andre medier?

Vi har sammenlignet alle MF'ernes blogs, men mangler nu din holdning som bruger af politiske blogs. Vi håber desuden at du som blogger vil blive klogere på mediet, og hvad du kan få ud af det.

Brugerundersøgelsen betyder alt for opgaven, og din hjælp vil meget værdsat.

Mange hilsner

Maria Houlberg-Laursen
misshoulberg@hotmail.com