søndag den 13. april 2008

Mogensen & Kristiansen

Det er forbavsende at høre Mogensen & Kristiansen på TV2 News, hvor de kommer med påstanden om, at socialdemokraternes ni teser skulle være glemt til næste uge. Den slags påkalder sig en vis lattermuskels spænding...

Mogensen & Kristiansen glimrer begge ved en mangel på succes som spindoktorer og nu en pludselig guru-status som de slet ikke viser sig kvalificerede til. Smalltalk og ren populisme er det der kendetegner den ugentlige udsendelse der ellers startede godt, men efterhånden er blevet talerstol for smålighed og mangel på store linjer.

Heldigvis er ingen forpligtet udover egne evner, og på dét område kan vi så med en vis tolerance tilgive dem. Men teserne er interessante bud på en ny fremtid for landet — ikke en fremtid i topstyringens navn med partier som løber hurtigere end en hest kan rende fra egne løfter.

Ny Alliance gjorde det i forhold til at ville minimere DF's indflydelse, og indgår nu i et regeringssamarbejde der bevarer deres magt.
DF gjorde det i forhold til først at ville tilsikre de offentligt ansatte højere lønninger og nu deltager i fællessangen om inflation, stagnation m.v.
Da Brian Mikkelsen dristede sig til at komme med en holdning skulle han sættes på plads, men heldigvis var Bendt Bendtsen for første gang i lang tid lojal i forhold til en af sine egne ministre og partimedlemmer.

Alt i alt en regering som er kørt fast med en statsminister som har internationale drømme. Ikke kun at han ikke er til stede nu, for det har han egentlig ikke været siden han genvandt regeringsmagten i november. Alt er lagt i hænderne på det at kunne tælle til 90, og det kan danskerne bestemt ikke være tjent med.

Så hvis man tager fløjlshandskerne af og begynder at deltage i den politiske fight frem for at anskue enkeltsagerne alene så burde der være langt mere kød i mange andre sager end at koncentrere sig om hvorvidt det er berettiget at efterse ministrenes budgetter og bilag. Faktisk burde det være logik for enhver spindoktor at den slags sager medvirker til den politikerlede der har kendetegnet dansk politik de seneste 30 år.

Vi trænger til luftforandring, og på dét område er socialdemokraternes bud på en fremtid mindst lige så saglig, hvis altså man gider at sætte sig ind i dem frem for igen at hakke på den dygtige formand, Helle Thorning-Schmidt. Fornyelse kan koste mandater midlertidigt, men når fakta er at der er sket en højredrejning i samfundet så kunne de liberale netop kaste med skældsord som "beton-socialisme" m.v. hvis ikke der skete en generel rokade i hele det politiske samfund.

Jeg behøver vel ikke at minde om, at selv SF og Enhedslisten også har foretaget justeringer, omend mange ikke ser det fordi de tydeligvis analyserer med egen næsetip som grænse for forståelsen.

Ingen kommentarer: