mandag den 14. juli 2008

Moral og etik kan IKKE gradbøjes

Uanset om politikerne vil erkende det eller ej, står de over for mange vigtige beslutninger når folketinget stemmer sammen efter sommerferien. Ikke alene er der ministerier hvor ansvar for fejlinformation ikke er blevet placeret, men der er så sandelig i lige så høj grad et spørgsmål om menneskesyn som burde kastes på bordet.

Den siddende regering har gennemført en hel del politiske elementer som mest af alt har haft karakter af "pisk" frem for "gulerod", og for nylig var selv førtidspensionisterne dem der stod for skud. Den slags har store omkostninger, og man må som dansker være glad for, at der ikke er nogen avis der leverer hele det politiske billede på engelsk, for så ville furoren omkring Østrig dengang Kurt Waldheim blev valgt være det rene vand i forhold til de vredesreaktioner der ville komme når nogle af de politiske ytringer blev oversat.

Selvom Gitte Seebergs ord nok rinder ud med lynets hast, så var hendes konklusion da hun forlod de Konservative til fordel for dengang Ny Alliance så ganske klare, og sande: "Nok er nok!"

Disse tre ord opsummerer så ganske glimrende den holdning mange af os har til landet netop nu. Jeg er glad for også at have fransk og engelsk som sekundære modersmål, for der er tidspunkter hvor det kunne være fristende at drage mod sydligere himmelstrøg — skatten er lavere, temperaturen er højere og livsglæden er stadig til stede.

Den slags tanker afbrydes hurtigt af den realitet at familien ikke er nær så heldigt stillet hvad angår sprog, og så samtidig dette små-naive håb på, at kursen KAN forandres. Jeg håber også på denne forandring, og håber blot ikke at regeringen og dens støtteparti får lov til at fortsætte den nuværende kurs ret meget længere.

Moral og etik kan IKKE gradbøjes, og derfor bør der ryddes op i det politiske system. Husk det, næste gang DU skal til stemmeurnerne.

Ingen kommentarer: