mandag den 5. januar 2009

Nasers exit, og Simons nye parti

Naser Khaders exit af NA/Liberal Alliance er ingen overraskelse. Alle med blot en smule fornemmelse for politik vidste, at Naser Khader og Gitte Seeberg var de mest humanistiske af trioen. Lige så velkendt er det faktum, at Pia Christmas-Møller og Gitte Seeberg også var væsentligt mere på linie end mange var klar over. Det viste sig først efter begge havde forladt de Konservative.

Nu er det ved at blive farligt for regeringen, for der er rigtig mange løsgængere, og tropperne bliver langt sværere at styre i år end nogensinde før siden Anders Fogh Rasmussen tiltrådte i 2001.

Endnu mere interessant er historien om Borgerligt Centrum (som delvis startede med et indlæg om borgerlige humanister fra 16/10-08 du kan læse herfra: http://jakobesmann.wordpress.com/2008/10/16/borgerlige-humanister/). Simon Emil Amnitzböll har store muligheder med flere grupper i befolkningen. Ikke alene har han en centrum-borgerlig profil, men også en meget stor støttekreds blandt radikale vælgere.

Meget tyder på, at Margrethe Vestager lytter meget opmærksomt netop nu. Hun savner en god sag at komme tilbage på, og mon ikke hun snart vælger at hilse Naser velkommen tilbage samtidig med, at hun håber det kan genvinde noget af det tabte terræn.

Året lover i hvert fald at blive spændende hvis der sker lige så meget på så kort tid resten af året... :-)

Ingen kommentarer: