søndag den 11. januar 2009

TV2 som betalingskanal?

Det er årtiers største katastrofe, at TV2 startede med licensdækning, blev selvfinansierende hvorefter der nu pludselig er diskussion om små 300,- årligt ifølge flere medier for at se deres programmer.

Det mest tragiske ligger i at man har "dumpet" priserne på reklamer for at få store spillere til at reklamere på flere af husets kanaler. TV2 indeholder jo også kanalerne News, Charlie, Zulu etc. Så har de sågar også regionalt tv, som ligeledes har sat et prisniveau hvor mange virksomheder har fået spotpris på reklamer som har ændret mediebilledet ganske voldsomt de seneste år.

Når der så skal diskuteres det der på landsplan kan blive små 6-800 mio kroner i licensbetaling så er debatten ved at ryge helt af sporet. Faktisk burde man overveje om ikke man havde større gavn af en fælles strategi for både DR og TV2 som blev finansieret via skattebetalingen.

Medielicensen er særdeles uberettiget. Først skulle man betale licens hvis man ejede et tv, men nu er princippet at man også skal betale licens UANSET om man overhovedet ejer eller bruger et tv, alene fordi man kan modtage programmerne via internet.

Diskussionerne kan handle om alt fra "public service pligter" til "reklamefrihed", men rent mediemæssigt er det betænkeligt at journalister og tv-værter kan lønnes med flere millioner samtidig med at man altså ikke kan finansiere sin drift. Det er svært at forklare kassedamen i Bilka at hun skal betale for det frådseri med deres penge, og derfor må vi kræve anstændighed når mediepolitikken skal vedtages.

Som så ofte før kommer den slags forlig altid på plads via studehandler, men det er ikke i befolkningens interesse når medierne bruges så meget som de gør nu til dags.

Husk: kommentar-feltet bider ikke. :-)

Ingen kommentarer: