søndag den 25. januar 2009

Alvorlige ridser i (sundheds)lakken

Der er ved at komme alvorlige ridser i (sundheds)lakken når det gælder kritikken i forhold til små og store sygehuse. Ikke uvant for en regering som har lavet den ene fejlslagne reform efter den anden — uanset om vi tænker kommunalreform eller politireform, og skandalerne fortsætter.

Når familier får ødelagt tilværelsen af fejlslagen operation på mor eller far, så er der ikke kun et ægtepar, men også børn som får indtryk af et samfund hvor vi taler meget om hvor dygtige vi er, men når det kommer til handling så er vi ALT FOR DÅRLIGE til at frasortere de dårligste læger.

Det kan godt være det vil give midlertidig arbejdsløshed at revidere vore sygehuse, men det vil genetablere den tillid vi tidligere kunne have til vore sygehuse. Når en nyrebehandlingsfejl vurderes i det lave fem-cifrede spekter med livsvarige konsekvenser for patienten hvor meget kan vi så bruge sundhedssystemet.

Når sundhedsministeren så ryger på forklarings- og afhøringsbænken på grund af indkaldelse i samråd så vil der ske de sædvanlige bortforklaringer. Alt handler nemlig i 2009 om klimakonferencer og at opstille Potemkin-kulisser om hvor ufatteligt godt det altsammen går. Der skal nemlig ske valg til byrådene og regionerne, og i dét perspektiv skulle AFR gerne have et positivt valg.

Så må forbehold m.v. stå i baggrunden fordi man - inderst inde - forbistret godt ved, at man vil så en begmand af dimensioner så længe bortforklaringerne fortsætter. Det er det reelle billede af "same procedure as last year", og forklarer så ganske vel hvorfor det nogle gange giver mere forandringsmulighed at blive UDEN FOR Folketinget.

Tragisk? Helt bestemt. Men det ændrer ikke ved realiteterne...

Ingen kommentarer: