mandag den 2. februar 2009

Den franske strejke

Jeg skrev dette i forbindelse med den franske strejke på TV2's tekst-tv som reaktion på de mange påstande om, at det kun var en yderligtgående venstrefløj og en pågående fagforening der var en slags magt-demonstration. Det handler om meget mere som man burde vide:

Når systemet sættes før mennesket

De som protesterer over franskmændenes strejke må sandelig have det "ufattelig godt" som Schlüter sagde det i 80'erne. Godt nok i anden forbindelse, nemlig at "det skulle gå så ufatteligt godt."

Hvad mange mennesker ikke forstår er dynamikken der bygges op efterhånden som der gives beskeden "næste måned", "næste år" osv. I Spanien går det an med den slags, men i resten af EU skabes der en forventning om at en aftale er en aftale. Når disse gentagne gange IKKE overholdes kommer der uvægerligt en konflikt. Så i stedet for at brokke sig over det der anses for at være en yderligtgående venstrefløj var det måske på tide at undersøge sagen nærmere før folk brokker sig.

Nogle af de første ting mange er parat til at gå på kompromis med i effektiviseringens hellige navn er sikkerhed og hviletider. Den slags duer ikke med direktiver som straffer en buschauffør når der principielt er DOBBELT ansvar - nemlig både hos vognmanden og chaufføren. Det umiddelbare problem er at chaufføren kan komme i en klemme med mistet kørekort til følge hvorefter der ikke kan gøres krav gældende fordi han/hun får en fyreseddel. Og så fremdeles. Det er den slags det også handler om...


Det blev udgivet i går på Tekst-tv. Hermed et skærmdump af begge sider:Ingen kommentarer: