onsdag den 25. februar 2009

Den sunde strategi

Faste læsere vil huske, at jeg længe har givet MIT bud på den sunde strategi. Den handler ikke om sukkerafgifter eller fedtafgifter som rammer forkert. Det handler om almindelig sund fornuft, og for at ramme den sunde strategi skal der satses på to ting:


  • Differentieret moms

  • Frivillighed (gulerod) frem for tvang (pisk)Differentieret moms har ALTID været det mest fornuftige instrument til at differentiere priserne på SUNDE varer i forhold til LUKSUSVARER. Ingen er et sekund i tvivl om at vi ikke behøver sænke prisen på is og slik, men alle er enige om, at der vil blive spist langt mere grønt hvis agurker, tomater og blomkål kun blev belagt med 7 eller 9% moms.

Hvor svært kan det være for folk som gerne kalder sig liberale - og som nødig vil have staten som "opdrager" - at forstå, at man intet opnår ved altid kun at moralisere sig frem til et resultat?

Hvis mennesket var et æsel ville pisken muligvis fungere bedre end guleroden - hvis man altså er så antikveret at man ikke har lært de nyere (og langt mere effektive) metoder til at motivere et dyr. Hvis du vil opnå resultater med hundehvalpe går det hurtigere med ROS end med skæld-ud. Hvorfor skulle mennesket være spor anderledes?

Så når statsministeren i disse år får sig en grøn opvågning (op til Klimakonferencen) og til sundhedsfremme, så er det vist historien om de tomme tønder der buldrer mest... ;-)

Ingen kommentarer: