mandag den 7. september 2009

Falske papirer vigtigere end sager om indbrud?

Vi har en underlig form for retsforståelse her i samfundet. Siden regeringen kom til har vi fået en politireform, som virkelig har rykket ved retsforståelsen her i samfundet. Når en købmand tilbageholder en tyv har politiet ikke tid til at komme ud. Når en spritbilist pågribes på fersk gerning på Orø har politiet ikke tid til at komme ud.

Men når en flok irakere forsøger at komme ulovligt ind i landet, så har politiet masser af tid. De har de sørme også når en stakkels 19-årig dreng glemmer at han har to små lommeknive han KUN brugte på arbejdet i lommen på førerdøren i sin bil. Han ville, underligt nok, gerne være politimand — omend entusiasmen nok fortager sig en smule med den behandling han fik. For i hans sag havde anklagemyndigheden masser af tid...

Lige siden vi prøvede at have indbrud i huset i 2007 kender vi følelsen og fornemmelsen med ligegyldighed. Politiet kom godt nok ud, men det var da mere en formsag end nogen egentlig efterforskning. Den slags gør, at tålmodigheden er meget lille.

Faktisk skrev jeg dette til TV2's tekst-tv:

Falske papirer --> retur tak!
Det er tankevækkende, at folk med falske papirer kan indlede en hel sagsmølle i en tid hvor politiet ikke gider køre ud til tyverier hos lokale købmænd, restauratører m.v. Det ligger omtrent på samme vigtighedsniveau som at begynde at bruge energi på folk som har en hobbykniv i bilen i stedet for at efterforske RIGTIGE forbrydelser...
Det er mindst lige så tankevækkende, at regeringen vasker hænder i sager som disse. De skal efterforskes... Altimens griner menneskesmuglere og bedragerne fordi de får adskillige måneder på fri kost og logi altimens de virkeligt nødstedte her i samfundet (pensionister, handicappede og arbejdsløse) kan leve på fattigdomsgrænsen fordi det offentlige opruster sin bemanding.
Som John Mogensen så fint sang, så er der noget der trænger til at blive skiftet ud!


Det blev udgivet i dag, og kan ses her:Politikerne er så også i dag konfronteret med nyheden om at politietaten har 28.000 overarbejdstimer som ved en fejl ikke er registreret, og derved giver en kæmpe pukkel. Oveni dette kommer miljøkonferencen, og alt i alt kan vi forvente, at der bliver alvorlige problemer med retsfølelsen her i samfundet i de kommende mange måneder.

Tankevækkende er det nemlig, at forbryderne IKKE holder afspadsering. De ser det tydeligvis som en indlysende mulighed for at få frit spil.

Sikke et samfund!!

Ingen kommentarer: