fredag den 26. marts 2010

Antisemitismens grimme ansigt

Vores naboer er begyndt at opleve antisemitismens grimme ansigt. Nærmere bestemt er mange jøder begyndt at flytte væk fra Malmø. Det er tankevækkende, og derfor ville jeg lige dele denne video med bloggens læsere.

Som danskere var vi her i landet meget tolerante over for mindretal. Under krigen var mange modige med hensyn til at skjule og hjælpe jøder over grænsen. Dengang var der ingen tvivl om, at folk kunne skelne mellem samarbejdspolitikken og så det at redde uskyldige mennesker.

Højredrejningen i samfundet har gjort at mange er blevet immune over for de problemer som nu er opstået. Ganske som en del er "bange" for ekstremister, så er der nu altså også kommet en stemning mod jøder. Antisemitismens grimme ansigt har vist sig — også her i Skandinavien.

Hvad er dine tanker om denne udvikling? Giv gerne en kommentar.

3 kommentarer:

semit sagde ...

Desværre har du ret og Norge er blevet smittet af det. Den udemærkede side http://www.miff.no/ bruger tid på det og også min egne blog bruger tid på semmitisme http://semit.wordpress.com/

Men pointen er, at antisemitisme og antizionisme er tiltagende og derfor stiger antal blogge, der står imod for slet ikke at tale om http://www.support-israel.dk/ der har det formål at være imod boykot-israel aktioner, der gerne annonceres i http://www.boykotisrael.dk/

Britt sagde ...

Jeg tror ikke, at det har noget med højredrejning at gøre. I Frankrig har det vist traditionelt være de venstreorienterede, der var imod jøder.

Næ, det er ren og skær hjernevask og propaganda, og det udført så fint, at ingen lægger mærke til det.

Se fx den unge mand, der bliver interviewet på et tidspunkt i videoen.

Han fortæller om, at han godt kan forstå, at mange af hans venner ikke kan lide jøder, fordi deres palæstinensiske familie er blevet slået ihjel.

Imidlertid mener han ikke, at man bør bebrejde svenske jøder, at man i Israel slår palæstinensere ihjel.

Smukt og rørende, ikke sandt? Sådan en flink ung og fornuftig mand.

Nej, naturligvis kan man ikke bebrejde svenske jøder, at folk i Israel er nogle grusomme mordere, men hov ...

Der var vist lige en påstand der, der fik lov at stå uimodsagt.

Det er nærmest blevet en sandhed, at man i Israel undertrykker, forfølger og slår de stakkels palæstinensere ihjel.

Sandheden er rent faktisk en helt anden, men det er er der ingen, der bekymrer sig om.

Da de jødiske bosættere blev tvunget ud af Gaza, fulgte en gang myrderier uden lige. Ikke fra israelsk side, nej, men fra muslimsk. Den ene muslimske gren kan ikke udstå den anden, og den sag klarer de ved at slå hinanden ihjel.

Men det taler man ikke om i medierne.

Når en løgn bliver gentaget ofte nok bliver den til en sandhed.

Det ser vi et tydeligt bevis på her, og endnu stærkere i denne video, fordi ingen studser over den skjulte påstand: israelere slår palæstinensere ihjel.

Cyril Malka sagde ...

Nej, det har ikke meget med højredrejning at gøre, tvrtimod, det har noget med venstrefløjen at gøre.

Fra begyndelsen støttede Sovjet palæstinserne og forskellige araber-stater imod den "sionistiske invasion".

Siden er PLO blevet "frihedskæmpere".

De forskellige kommunistiske eller socialistiske styrede lande har til hver en tid modsat sig Israel, koste hvad koste vil.

Senest er det den socialistiske besøgende i Israel, som nægtede at blomstre Herzels grav men til gengæld gerne blomstrede morderens Arafats grav.

Tænk: at være gæst i et land og opføre sig sådan?

Nej, antisemitsimen er ikke ængere den ekstremistiske højres privilegium. Det har altid været vandet af venstrefløjen.

I øvrigt, i Frankrig, de fleste kommuner der, i sin tid, væltede til Front National var enten socialiste eller kommuniste. De kommuner som var højrefløj er forblevet højre fløj uden at vippe over til ekstremisme.