onsdag den 14. april 2010

Intet under at mange ikke sparer op!

Anders Samuelsen (fra Liberal Alliance) havde et lyst øjeblik hvor han spurgte ind til noget centralt i forhold til pensionsopsparinger. Hvorfor har skiftende regeringer konstant søgt at underminere den opsparing folk foretager ved at ændre de vilkår folk sparer op under?

Uanset politisk observans, så laver folk en aftale under de eksisterende vilkår for deres opsparing, og i en global verden — som vi efterhånden må erkende at vi befinder os i — må det absolut være på sin plads, at vi alle kender de vilkår hvorunder vi sparer op.

Det sørgelige i dette ønske om at en aftale burde være en aftale er, at vi til gengæld KONSTANT har fået undermineret alle opsparinger i samfundet. Lige siden dyrtidsportionerne blev indefrosset har skiftende regeringer været ude efter de "formuer" de billigt kunne beskære. Billigt alene fordi folk ikke protesterer særligt højt når nu det er penge de for længst har lagt til side. Men stadig penge der BURDE få folk op af stolen, i mine øjne i hvert fald...

Hvor er det politiske mod til at protestere henne? Hvorfor skulle der være nogen partier der overhovedet vil være med til den slags underminering? Det er jo rent selvmål når det FOR LÆNGST er konstateret, at folk netop IKKE sparer op af præcis samme årsag.

Så vogn dog for pokker op af dvalen, og tag stilling til det her! Hvis samfundet grundlæggende skal forandres bør vi præmiere dem som sparer op i stedet for at straffe dem. Det er den eneste form for økonomi der fungerer — på både den korte og den lange bane.

Men økonomi har måske forandret sig siden jeg gik i skole? :-)

1 kommentar:

Britt sagde ...

"Hvis samfundet grundlæggende skal forandres bør vi præmiere dem som sparer op i stedet for at straffe dem."

Ja, men nej!

Hvem siger, at samfundet skal forandres?

Hvordan kan man forandre samfundet?

Hvad består samfundet af?

Hvem har ansvaret? Samfundet? Eller du?

Hvis folk skal spare op, skal de for det første have penge til overs at spare. Det er svært at få i dag, men det kan lade sig gøre, hvis det er det, man ønsker.

Det gør "man" imidlertid ikke. "Man" ønsker nemme løsninger. Lån i dag, betal om tre måneder. Jubii, så kan hele familien tage på ferie og bruge penge uden at tænke på konsekvenserne.

Skal samfundet straffe dem?

Faktisk bliver disse mennesker jo straffet i form at endeløs gæld til 30 % i rente.

Men det er ikke nok til at få dem til at ændre adfærd.

Den eneste vej til det er at få tankegangen om personligt ansvar tilbage i samfundet. Ved ikke at lade alt være samfundets skyld eller ansvar.

Det er tankegangen hos den enkelte, der skal ændres, hvis der skal ske en generel ændring.

Men hvorfor skulle jeg tænke på andre? De tænker jo alle sammen kun på sig selv. Kun jeg tænker på mig.

Ansvaret væk fra samfundet og tilbage til den enkelte - det er vejen frem. Men det er ikke socialisme.