torsdag den 27. juni 2013

Politik - et respekteret erhverv?

Man kan nu om stunder godt stille sig det retoriske spørgsmål "hvor er respekten for politik henne?"

Vi lever i en tidsalder hvor alle giver skin af at være modstandere af bestemte love, men når alt kommer til alt, så kommer forligene i en lind strøm fordi selv opponerende politikere giver køb på idealer og stemmer enten For eller Ved ikke til lovgivning de dybest set ikke er enig i.

Når politikere starter, som regel i elevråd på skolen eller i lokalpolitik, så er der ikke mulighed for at gemme sig. Men straks politikere kommer ind i Folketinget, så får ordene 'forligskreds' og 'det muliges kunst' helt nye betydninger.

Om du og jeg er enige med politikerne er, dybest set, ligegyldigt. Men hvor er moralen henne når man har en holdning til de politiske emner under en valgkamp, og så en anden når hverdagen igen er tilbage?

Dybest set er det dette dilemma de har fået mig til at skrive lidt mindre her på bloggen på det seneste. Jeg ser alt for tydeligt den dobbeltmoral som ville få mig helt op i det røde felt hvis jeg var inde på Borgen... Mon ikke mange andre har det på samme måde?

Så ville det være rart om læserne ville gøre sig den ulejlighed at komme med en kommentar, for det kunne være et nyt perspektiv ville give liv og energi til det politiske...

God weekend til alle. :-)

Ingen kommentarer: