Har du brug for hjælp til at afholde dit næste arrangement?
EventButler udvælger de 3 bedste steder til dit arrangement - Få 3 tilbud

søndag den 2. juni 2013

Statsministerens valgmuligheder - EU-job eller ej?

Det er nu på Ekstra Bladets forside. EU-jobbet lokker Helle Thorning-Schmidt...

Mon hun tager imod udfordringen?

For at besvare det spørgsmål skal man vurdere det ud fra hendes perspektiver:

  • Som politiker
  • Som mor
  • Som karrierevalg
  • På det personlige plan
Som politiker
Hun har i forvejen mistet enhver troværdighed i befolkningens øjne, så valget er indlysende. Hvis hun gerne vil opleve et sviende nederlag til den røde blok skal hun fastholde sit løfte om, at hun bliver som statsminister. Hun har i forvejen indgået så mange kompromiser i forhold til valgoplægget "Fair løsning", at hun lige så godt kan gå planken ud.

Som mor
Det må trække søm at være i så meget modvind, så selvom jeg kun kan forestille mig hvordan det er som far, så ville jeg - hvis jeg var i hendes sko - vælge, at tage konsekvensen, nemlig at sige ja tak til den nye udfordring. Det er intet liv for hendes datter at skulle se sin mor i så meget politisk modvind, og vide, at det også i befolkningen ernegative vibrationer der mærkes overalt.
Nok er vi alle klar over, at der er forskel på folk som politikere og som privatpersoner. Dog kan det næppe undgås, at det skinner igennem i samværet med familien, og jeg tvivler på hvor mange der egentlig har lyst til at forsvare dem så længe Helle Thorning-Schmidt vedbliver at være så stejl i direkte modstrid med det baglandet ønsker...

Som karrierevalg
Det er det indlysende valg at vælge en international karriere. Hendes mand har i forvejen valgt, og Helle Throning-Schmidt er i forvejen bekendt med EU-systemet, så hun kunne nok godt have behov for at få et job hvor hun på ny vil møde medgang...

På det personlige plan
I lyset af de ovenstående tre punkter er der kun ét indlysende valg. Der er ikke meget at betænke sig over. Hun kan ikke trække i land længere, for hun har, som sagt, været meget stejl i sin kurs. Hun er nødt til at vælge fornuftens vej, og det vil skabe frisk energi hos Socialdemokraterne, at hun tager imod udfordringen.

Ingen kommentarer: