søndag den 26. maj 2013

Lars Løkke Rasmussen må tage ansvar

Midt i diskussionen om tjenesterejse i forhold til afhøring i statsløsekommissionen, så melder der sig et rigtig godt spørgsmål: "Kan vi leve med en statsministerkandidat som ikke tager konkret ansvar i denne sag?"

Det er naturligvis i orden at man vælger en reservedato for en afhøring, men så må man stå skoleret når pressen stiller spørgsmål til ens handlinger. Vi kan ikke leve med en leder af oppositionen som ikke vil besvare de spørgsmål der stilles. Ansvarlighed er en nødvendighed hvis man vil genoprette tilliden til politikerne, og det gælder OGSÅ for Lars Løkkes vedkommende.

Vi må nemlig huske, at han gerne kommer frem i lyset når der skal kastes smuds på regeringen - både berettiget, og når der er drilleri i mudderkastningen.

Så er det mindste vi borgere må kunne forvente også, at man tager bladet fra munden, og benytter de chancer der byder sig for at få en seriøs afklaring fra hestens egen mund.

Ellers forpurrer han chancen for at komme stærkt tilbage ved næste valg, og de rokeringer af stemmerne som i forvejen er sket burde mane til eftertanke for ALLE partier. Der er muligheder for et reelt jordskredsvalg næste gang, og det bliver yderst spændende...

Faktisk vil jeg gå så langt som til at sige, at vi igen har en situation hvor folk kunne finde på at besvare bevidst forkert i undersøgelser bare for at opnå den situation at der skal trykkes på valgknappen hvis den parlamentariske situation fortsætter som den har gjort de seneste måneder. En situation meget lig dengang VKO var kørt helt fast. Det er lykkedes under Helle Thorning-Schmidt at køre hele regeringen fast i en situation hvor mange nu ønsker et valg. Det bliver meget spændende, for at sige det mildt.

Ingen kommentarer: