søndag den 7. juli 2013

Statsministeren - roligt temperament eller kold i r*ven?

Statsministeren ønsker at fremstå som besiddende et roligt temperament, med tydelig henvisning til oppositionslederen Lars Løkke Rasmussens til tider iltre temperament. Det er jo én vinkel. En vinkel hun sikkert gerne selv tror på, men for menige borgere synes der også at være en anden forklaring, nemlig den, at hun fremstår som om hun ganske enkelt bare er kold i r*ven... :-)

Det er nemt at være rolig hvis en sag ikke betyder det store. Så er det akademisk sjov og ballade, og nemt at forholde sig til.

Hvis det derimod er ens hjertebarn at handle politisk korrekt med et nyt menneskesyn, så er det ikke nødvendigvis altid muligt at være helt så neutral. Folk vil gerne se mennesket bag politikken, og det får de ikke mange chancer for med Helle Thorning-Schmidt.

Det er velkendt, at er du uenig med statsministeren så bliver du ligegyldig. Du bliver frosset ud. Man behøver ikke gå længere end til Svend Aukens politiske testamente. Første halvdel kan læses herfra: http://politiken.dk/debat/kroniken/ECE796332/svend-auken-mit-politiske-testamente-i/, og anden halvdel kan læses herfra: http://politiken.dk/debat/kroniken/ECE796674/svend-auken-mit-politiske-testamente-ii/.

Svend Aukens ord står tilbage blandt folk med hjertet på rette sted, men alene på området markedsmekanismer (anden halvdel) dumper statsministeren ekklatant i sin dyrkelse af de nykonservative/nyliberale tanker hun nu selv er tilhænger af.

Eksemplerne er talrige, og den socialdemokratiske doktrin er hun på mange punkter dumpet i nu hvor profileringen af hende netop ALENE handler om hende selv.

Alle taler om, at politik 'handler om at tælle til 90', og 'det muliges kunst', 'nødvendige kompromiser' - men var det budskabet FØR valget i september 2011?

Som jeg tidligere har skrevet her på bloggen, den 2. juni 2013 i artiklen Statsministerens valgmuligheder - EU-job eller ej?, så er løbet kørt. Mange står tilbage med en rigtig dårlig smag i munden over at have troet på, og anbefalet, at stemme rødt ved seneste folketingsvalg. Udmeldingerne taler deres tydelige sprog for dem med ører til at lytte og øjne til at se.

Roligt temperament? Nej, ligegyldighed i et forsøg på at holde fast ved en illusion - nemlig tanken om en ny politisk dagsorden. En dagsorden vi aldrig fik, og selvom man altid fremhæver, at VKO netop BRUGTE deres flertal, så er lysten til det brede kompromis blevet til en UDVANDING af det politiske indhold.

Holbergs politiske kandestøber synes at være yderst relevant hvis hun en dag skal i teatret, men jeg tvivler på kritikken overhovedet siver ind, for hendes interesser ligger på et helt andet plan end dér hvor vi andre lever, nemlig i virkeligheden. Hendes drømmeri vil sende hende ud i et voldsomt valgnederlag hvis ikke kursen ændres NU.

Ingen kommentarer: