torsdag den 18. juli 2013

SU systemet undermineres af EU

Alle har nok bemærket den EU-dom der er på vej. Præcis de ting der er blevet advaret om ved flere folkeafstemnings-debatter er ved at ske nu. Bruxelles skal til at bestemme vores finanspolitik ved at undermine de sysemer vi har etableret for vores indbyggere, og udviklingen er ubehagelig.

Landet går naturligvis ikke fallit, men mange bække små... :-)

Vi må lige op i helikopter-perspektivet, venner.

HVIS vi vælger at tage en uddannelse i England (f.eks. Oxford) eller USA (f.eks. Yale), så får vi IKKE statsstøtte. Så får vi lov til at betale undervisningsgebyrer (såkaldt tuition fees), samt de udgifter vi har til vores eget underhold mens uddannelsen varer - ganske som forældre i udlandet 'sparer op' til deres børn kan læse videre... Det er både fair, og helt i orden.

Hvorfor Danmark lige er i fokus her kan vi kun gisne om. Hvorfor en sag om tyske studerende skal påvirke danskerne må juristerne se på. Men det er virkelig farligt hvis velfærdsturismen får folk til at drage mod Danmark og derved presser dygtige aspiranter bort fra deres drømme-uddannelse.

Udviklingen ER bekymrende. Den tales lynhurtigt ned af partier som har en helt anden agenda end borgernes velfærd.

Når inkongruensen påpeges skal der straks tales diskrimination. Der er dog ingenlunde tale om diskrimination, men alene en konstatering af, at vil man nyde danske velfærdsydelser må man også være bidragende til systemet. Når nogle bagefter taler om der kommer reguleringer som f.eks. imellem de nordiske lande, så er der - igen - tale om udenomssnak, for det er alene reguleringsordning til universiteterne. SU systemet får ingen reguleringer fra udlandet.

Det 'glemmer' journalisterne at bore dybere i, for man skulle jo nødig stille et spørgsmål som udstiller politikernes uvidenhed, vel? :-)

Kom ind i kampen, venner...

Ingen kommentarer: