tirsdag den 8. oktober 2013

Statsministerens spørgetime

Et af de mere kontroversielle punkter på Statsministerens spørgetime var diskussionen om 2.000,- til forskel mellem arbejdsløshed og at være i job var *nok* til at motivere folk.

Man kan bestemt ikke fortænke Statsministeren i for en enkelt gangs skyld at ville score de billige points der lå i en skosen af Lars Løkke Rasmussen for at være en kende arrogant i sin vurdering... :-)

Men hvad endnu værre er, og som ikke kan justeres ad politisk vej via reguleringer, er den VÆRDIGHED som også ligger i at forsørge sig selv. Uanset ens politiske observans BURDE ens stolthed ligge i, at kunne sørge for sin egen hverdag. At kunne 'bidrage' til samfundet frem for at ligge andre til byrde...

Skiftende regeringer har de seneste 12-15 år talt ned til de grupper som ikke kunne skaffe sig et arbejde, og dén retorik har i sig selv været ganske uværdig. Men selv i opmuntrende tider, hvor de økonomiske nøgletal begynder at skifte, så er det tragisk, at vi ikke kan øge debatniveauet således at vi genfinder den positive ånd der ser FREMAD frem for at se BAGUD.

Vi citerer gerne Martin Luther King med sine vise ord: "I have a dream" og Barack Obama med sin kampagne "Yes, we can", men vi har for længst glemt, at man nu engang fanger flere fluer med honning end med en fluesmækker eller fluepapir.

Politik handler om positiv motivation, og det indrømmes, at Lars Løkke Rasmussen med sine rejseudgifter, der netop også nu diskuteres, næppe synes 2.000,- er ret meget, men det er en start. For alle dem som får en fod indenfor i en virksomhed, vil de også vide, at de hurtigt får bedre tilbud når først virksomheden finder ud af hvad de kan, og hvad de står for.

Politik er endnu engang reduceret til smarte slogans og små drillerier - altimens de folk der higer og søger efter jobs bliver latterliggjort, fordi der allerede nu er ved at gå valgkamp i debatterne, fordi oppositionen øjner en chance for at 'genvinde' magten....

Ingen kommentarer: