lørdag den 30. august 2014

Russiske sprogofficerer

Det er spørgsmålet om ikke vi burde genindføre uddannelsen af russiske sprogofficerer her i landet. Den seneste krise i Ukraine, og de senere trusler fra præsidenten Vladimir Putin i forhold til Ruslands handlinger ved grænsen til Ukraine fordrer, at vi har en uafhængig kilde til information om landet.

Da man lukkede ned for uddannelsen i 2007 var verdensbilledet, indrømmet, et andet. Ikke desto mindre er det tilladt, at blive klogere. Det må vi bare erkende, at vi er blevet her i 2014.

Beruselsen efter Berlinmurens fald i 1989 er ved at have fortaget sig, og de store forandringer i Øst-Vest balancen har rykket sig så meget, at man må drage den naturlige konsekvens, at vi som nation ikke kan være afhængige af selvbestaltede eksperter som mener at vide en masse om Rusland - nogle af dem efter ganske få besøg i landet og det der kunne lugte af 'kun' et perifert kendskab.

Der sker nemlig noget helt specielt med ens evne til at søge information når først man kender et sprog, og derfor må vi bare konstatere, at en regering som VIL skabe sikkerhed og stabilitet på så mange andre områder, også må sige B når man først har sagt A.

Tegnene på nødvendigheden er i hvert fald til stede, og så må politikerne finde ud af om de vil gennemføre de nødvendige revisioner i forhold til Forsvarsministeriets område.

God weekend til alle. :-)

1 kommentar:

Henrik V Blunck sagde ...

Jeg må STRAKS bringe en berigtigelse efter jeg blev opmærksom på forsvaret har genoptaget uddannelsen af sprogofficerer i russisk. Se mere herom her: http://www2.forsvaret.dk/uddannelsessite/uddannelser/Pages/Sprog_officer_i_haeren.aspx