onsdag den 24. december 2014

Meningsmålinger...

Meningsmålinger kan sige meget, og udgives med meget forskellige formål. For de historisk bevidste var der engang også en situation hvor folk troede, at Poul Schlüter var blevet bindegal, da han udskrev valg i tilknytning til den upopulære kartoffelkur - og rent faktisk vandt det!

På lignende måde kan nogle blive nervøse når der senest kom en meningsmåling der sagde 94 mandater til blå blok, og 81 til den røde.

Alligevel ser jeg en stor mulighed i, at vores statsminister tager blå blok på sengen. Man 'tror' man er foran i oppositionen, men hvad er egentlig status?

Når de brokker sig over, at der er en manko i togfonden som følge af den faldende oliepris, så er det en situation som ikke har spor at gøre med hvem der sidder i statsministeriet. Der var, med andre ord, sket nøjagtig det samme, hvis statsministeren havde været Lars Løkke Rasmussen.

På lignende vis er der mange situationer hvor blå blok kører den opportunistiske vinkel på tingene. Det gælder såvel ballade i ghettoer som Eritrea-situationen. Man vil have 'handling' - uden at ville definere hvilken handling der skulle være tale om, andet end konsekvens og stramninger.

Menneskesynet udgør hele forskellen mellem blokkene, og hvis statsministeren var modig nok til at holde en tale om danske værdier - som IKKE kun handler om frikadeller og kartoffelsalat :-) - så var der en fair mulighed ved at udskrive et valg meget snart. Faktisk så hurtigt, at Venstres partiapparat blev taget på sengen.

For ét er sikkert: for hver måned der går, jo bedre forberedte bliver oppositionen. Men ved at udskrive et valg først på året er der præcis en chance for at vinde det, hvis man tror på den ideologi man har stået for siden valget 15/9-2011.

Det bliver derfor meget spændende, at se statsministerens nytårstale nytårsdag, for det er en unik mulighed, hvis hun vil overraske både befolkningen og de politiske kommentatorer. Har hun modet? TØR hun, når det kommer til stykket, tro på, at befolkningen ville bakke op, hvis de fik en ærlig forklaring på hvad man vil hvis man genvinder magten?

Dét kan blive et spørgsmål, som vil afgøre, om Helle Thorning Schmidt skal have to perioder som statsminister. Så vil Lars Løkkes løfte om, at "nøglerne kun var til låns" nok klinge lidt hult, når han bagefter skal stå foran partiet til et landsmøde HVIS han taber chancen denne gang...

Ikke nogen sjov situation for en lille Lars fra Græsted. :-)

Ingen kommentarer: