søndag den 14. december 2014

Ministeransvar - efter exit fra politik...

Det er tankevækkende som Eritrea-sagen begynder at tage en ny drejning. Det vækker til eftertanke. Ministeransvar er udfordret, for udløber ens ministeransvar bare fordi man får et nyt job, og forlader politik?

De ansvarlige burde svare nej...

Ikke desto mindre er Folketinget sat i en underlig knibe. Man har hidkaldt det store skyts, fordi der er skabt en mistanke om, at Mette Frederiksen - som ny justitsminister efter Karen Hækkerup forlod politik - muligvis havde givet forkerte oplysninger under et samråd.

Embedsværket er også udfordret, idet man her til morgen kunne se, at en sygemeldt medarbejder udtaler sig i sagen. Jo tak, forvirringen er total...

Ingen kommentatorer har hidtil spekuleret i hvorfor sagen dukker op netop nu. Det kunne for mig være yderst interessant at tænke den tanke om sagen er et forsøg på at stække vingerne på Mette Frederiksen i forhold til det at blive formand for Socialdemokraterne når rød blok taber valget i det nye år?

Dét svar kunne være langt mere interessant end hvorvidt Eritrea kan defineres som farligt territorium. Men kommentatorer er åbenbart bedst til at sikre sig, at vi kun taler om de nemme vinkler på sagerne. Så kan sandheden altid vente til der udgives en biografi om føje år. :-)

God søndag til alle.

Ingen kommentarer: