lørdag den 24. januar 2015

Hjælper grænsebomme?

"Genindfør grænsekontrollen" lyder et opråb en del DF-tilhængere deler på de sociale medier. Det vil sikkert have en lille effekt, men er langt fra den mest effektive metode til sikring af vore grænser.

Martin Henriksen i interview på TV2 News
Spøgefuldt betragtet, kunne man jo anbefale Martin Henriksen som chef for Sæd-grænsen, og Pia Kjærsgaard ved Kruså. Så kan de ved selvsyn få syn for sagen, og så kan DFUs folk vikariere efterhånden som en af de to bliver trætte af opgaven... :-)

Eksperter har allerede foreslået nummerplade-scanning som kan identificere mønstre, og andre har ligeledes sagt at stikprøvekontrol fungerer langt bedre end faste kontrolpunkter.

Det sidste er især gældende i en tid hvor firehjulstrækkere er blevet hvermandseje, for man behøver ikke lede ret længe i geografibøgerne før det viser sig, at landet både har en stor kystlinje, men også en meget bred grænseflade med vore tyske brødrefolk.

Nu er der, som bekendt, ikke ret meget at gøre over for dumhed - den kamp kæmper selv guderne forgæves, som det gamle mundheld hedder. Hvorfor tror vi, at vi skulle have større succes?

Lad det være sagt med det samme: jeg forstår godt UTRYGHEDEN. Men når folk er utrygge, bør man lytte til eksperterne frem for, at gentage de samme fordomme, som ikke virker. Det burde være elementært i et demokratisk samfund.

Ingen kommentarer: