fredag den 9. januar 2015

Man slår ikke politisk plat på terror

Der er kommet mange divergerende udmeldinger efter terrorangrebet på det franske satiremagasin, Charlie Hebdo, i Paris forleden. Påstande om hvad man BØR eller IKKE BØR gøre, altsammen fordi sindene er i bevægelse, og folk vil opnå nogle bestemte mål.

Reaktionerne er ikke altid rationelle. Faktisk er nogle af dem ligefrem vanvittige.

For eksempel kritikken af Politikens hus, fordi de undskyldte tegningerne. Koncernen har levet med trusler gennem 9 år. Sikkerheden for medarbejderne er vigtig, og hvem vil kunne sige sig fri for ikke at tage dette med når dette lige er sket, kun godt 1000 km fra København?

Omvendt er der også folk der taler grænsekontrol. Det gjaldt både Dansk Folkeparti og det franske Front National. Hvordan man vil kontrollere et så stort geografisk område som hele Europa er nok noget som kræver en del forberedelse. Og samtidig skal der vurderes en cost-benefit. For en grundig grænsekontrol vil også genere familien med campingvognen - også selvom vi for nylig så, at campingvogne nu også bruges til menneskesmugling.

Jeg er, for at sige det mildt, ret træt af når folk slår politisk plat på terror, for deres udtalelser er simpelthen ikke fornuftige. Lad os lige tænke os rigtig grundigt om, og lad os tage de nødvendige forholdsregler for at sikre, at terrorister ikke får succes med den slags angreb.

Altså, for at sige det klart, må vi tænke os om, og søge at reagere rationelt i stedet for bare at reagere pr. automatik længe inden vi har overvejet hvad det her handler om...

God weekend til alle.

Ingen kommentarer: