lørdag den 21. marts 2015

Hvorfor svinger Rusland med sablen?

Alle er klar over, at Putin og hans folk skal vise styrke for, at undgå såvel oprør som beskyldninger om, at være for vestligt orienterede. Imidlertid må artiklen der kan læses herfra: http://www.dagens.dk/udland/ruslands-ambassad%C3%B8r-truer-danmark-med-angreb siges, at være en smule overraskende.

Der er åbenbart nogle, der savner den kolde krig, og det er en overraskende advarsel mod at tilslutte sig missilforsvaret med disse ord: "Sker det, bliver danske krigsskibe mål for russiske atommissiler. Danmark vil blive en del af truslen mod Rusland. Det vil blive mindre fredeligt, og forholdet til Rusland vil tage skade. Det er naturligvis jeres beslutning - jeg vil blot minde jer om, at I vil miste både penge og sikkerhed," som Mikhail Vanin siger til Jyllands-Posten ... Så har vi et ALVORLIGT problem!

For i så fald har russerne intet lært af verdenskrigene og heller ikke af krigen mod terror. Den traditionelle øst-vest modstand skulle vi gerne være forbi, men det er åbenbart stadigvæk et spørgsmål om russernes stolthed, der er på spil.

Det er præcis nu vi har brug for en potent udenrigsminister, som både sammenkalder EU, men også tager den vigtige diskussion med NATO. Hvis retorikken bakkes op af Kreml, og ambassadøren ikke irettesættes, så må Danmark alvorligt genoverveje sin militære position, såvel politisk som militært.

Det kan blive en dyr affære at overhøre den slags - også selvom Mikail Vanin måtte udtale sig for egen regning ...

Ingen kommentarer: