fredag den 3. april 2015

Mai Mercados kronik

Hvis du ikke allerede har læst Mai Mercados kronik, kan du gøre det herfra: http://www.b.dk/kronikker/kristendommen-er-bedre-end-islam.

Jeg troede faktisk, at Mai var vores første politiske talent, om hvem vi ville kunne konstatere, at hun brugte hovedet hver gang - og FØR - hun talte. Hun har hidtil, mig bekendt, ikke trådt ved siden af, før nu.

Den første fodfejl er, at hvis kristendommen var så fantastisk, så kunne hun jo bare have talt om alle velsignelserne? Hun, og øvrige borgerlige politikere er jo gentagne gange - og med en vis rette - blevet irriterede over, at den nuværende regering altid svarer med påstande om hvad den tidligere regering gjorde, når svarene ikke tages imod af journalister.

Selvom skriftkloge vil vide, at kristendommens overlegenhed bl.a. hentes ud fra principperne i ApG 4:12 m.fl., så er det stadig ikke noget politikere bør forholde sig til. I et ideelt samfund, er religionen en personlig sag, hvilket Mai også indleder sin kronik med at mene ...

Hvorfor gik hun overhovedet i gang med at tale om islam, hvis emnet skulle være kristendommen? Hun burde jo vide, at hun kaster ved til bålet med denne udtalelse...

Hvor står hun i forhold til Paulus' ord om, at kvinder skal tie i forsamlinger, hvis Mai nu har fundet de skrifttro briller frem? Hvordan vil de konservative så forholde sig til homoseksualitet, og andre af de mange andre antikverede ting som skinner ud af det såkaldte nye testamente?

Interesserede kan jo gå over på min blog Kristendommens mangler hvis de vil have yderligere viden om kristendommens mangler. Næppe en side der vil interessere Mai Mercado, der nu gør sig til en selvudråbt halleluja-kristen, og lettere ironisk kunne man fornemme en vis Carola-buldren i de politisk tomme tønder, hvis det er denne stil hun vil føre i Folketinget.

Det vil kræve en vis styrke at komme stærkt tilbage til det søde billede man normalt ser efter sådan et faux pas.

Fortsat god påske til alle. :-)

Ingen kommentarer: