onsdag den 11. oktober 2017

Små pauser i politik - baggrunden

Der er flere grunde til, jeg engang imellem holder små pauser fra politik. For det første er det tankevækkende hvor lidt seriøsitet der er i mange beslutninger. Det gælder alt fra indkøbet af de 27 F35-fly hele vejen over til burkadiskussionen.I dag har statsrevisorerne afgivet deres melding om købet og det fundament, der ligger til grund for købet. Der er, for at sige det meget pænt, grund til at tænke sig rigtig godt om i forligskredsen, for, præcis som jeg tidligere har skrevet både her og på Twitter, der er forudsætninger der ikke ser ud til at ville holde vand.

De partier, som traditionelt gerne øffer om velfærd har alt mulig grund til at protestere inden den endelige beslutning i slutningen af november 2017, for det VIL blive dyrere end forventet.

Hvis man overhører dén advarsel, så har man inviteret sin bagdel til klaskehøjde, når det vil vise sig at blive rigtig dyrt. Man skal ikke have googlet ret meget, før det går op for én at bufferen på 2,9 mia hurtigt kan blive ædt op af disse fejlagtige tal...

På samme måde kan vi konstatere, at diskussionen om et maskeringsforbud eller burkaforbud for nu at blive ved hverdags-retorikken også er problematisk.

Man elsker at komme med nemme løsninger, og populismen vil ingen ende tage. Jeg har sagt det før, men gentager det gerne: kommunalvalget står for døren, og måske var det på høje tid at sende en begmand til både kommentatorer og politikere - og deres spindoktorer.

Vi VIL ikke finde os i, at man lovgiver på områder, hvor det dels kun påvirker ganske få, men samtidig også er, at vende al sund fornuft på hovedet. Vi skal finde løsninger på integrationen, og de ligger ikke i en yderligere grøftegravning, men derimod i, at vi alle finder ind til kernen af det danske, nemlig at være en velkommende nation over for dem som kan og vil, og en hjælpende hånd til dem, som ikke ved hvordan de skal gøre ting.

Forestil dig lige, at du var født i et land, hvor analfabetisme var standarden. Så ville du ikke pr. automatik kunne bruge nem-ID og andre ting vi andre tager for givet. Den hjælpende hånd er den vi får som del af vores grundskole, men mange mennesker kommer hertil uden at kunne selv de mindste ting. Det kunne have været dig eller mig, og det er præcis det alt for mange mennesker glemmer når de, i deres småforkælede snæversyn, udtaler sig som om, at alt det vi andre tager for givet var globale sandheder.

Derfor holder jeg ind imellem pauser i skrivningen, for lige nu synes jeg ikke der er ret mange tegn på, at folk lytter. Politikerne er døve over for demokratiets grundvilkår, og det synes jeg er på tide, at gøre op med.

Rigtig god weekend forude. :-)

1 kommentar:

Henrik V Blunck sagde ...

Bedre sent end aldrig kan man sige om Konservatives beslutning om at genåbne forhandlingen om de 27 F35-fly jvfr. http://www.altinget.dk/artikel/dagens-overblik-kampflykoebet-har-hele-vejen-igennem-vaeret-en-vanvittig-affaere