søndag den 1. oktober 2017

Anbringelser af børn - der er brug for nye boller på suppen

Det var en uhyrlig oplevelse at se dokumentaren torsdag aften på TV2, og man får uvægerligt den tanke, at der er brug for nye boller på suppen, når det gælder anbringelser af børn. Det var en skændsel, at de ministre, der har ansvar for området ikke mødte op. Der bruges millioner på området, og tydeligvis er der alt for ringe kontrol med den måde pengene bliver brugt på, når børn kan opleve de forhold vi så i dokumentaren!Det må bare ikke fortsætte! Så nemt kan det siges...

Vi BURDE have lært af Tøndersagen, Slagelse-sagen og alle de andre sager, der har været gennem årene, og at de unge mennesker kommer videre i livet kan ikke tilskrives systemet, men derimod alle dem, som har taget personligt ansvar i sagerne. Både de unge selv, men også helt konkret i Slagelse-sagen, hvor en socialpædagog gjorde en indsats helt udover det sædvanlige.

Dog BURDE det IKKE være i deres fritid, at den slags skal håndteres. De unge har brug for deres egen ombudsmand, som vil lytte til børnene, frem for, at man mistænkeliggør de unge mennesker, når de kommer med en påstand om mishandling.

Jeg kan blive så harm, når jeg tænker på hvordan folk der får over 100.000 om måneden ikke tager kærlig omsorg om de mennesker de får til opgave at passe på. Særligt fordi man ofte i stillingsopslag på området ser, at man ønsker alle mulige uddannelser, og alligevel ender med at ansætte en tidligere mekaniker som leder af et selvstændigt projekt, hvor han har anbragt over 300 børn over 10 år. Der er intet galt i at være mekaniker - tværtimod. Men der er sandelig noget galt, når man anbringer børn i udlandet i strid med lovgivningen, og bagefter nægter at tage et ansvar for den fejlagtige håndtering, der var sket.

Der er INTET vigtigere end at alle børn bliver behandlet ordentligt. Det siges, som bekendt, at man kan kende et samfund på hvordan det behandler sine svageste. Børn har ikke fortjent at blive kastet til side, og Twitter-debatten der foregik under hashtagget #anbragtihelvede viste også torsdag aften, at mange har rigtig mange gode ideer til løsninger. Det BURDE få politikerne til at vågne op, og der SKAL gøres noget ved dette område, for som TV2 News-værten Janni Pedersen sagde, så skal vi ikke have endnu en dokumentar om 10 år fordi man ikke tager den chance, der nu har budt sig for endelig at få ryddet op i dette vanvid.

Fortsat god weekend til alle.

Ingen kommentarer: