mandag den 26. marts 2018

Udvisning af diplomater afslører en væsentlig mangel ved EU-sammenholdet

Uanset ens sym- eller antipati for eller mod Rusland, så har dagens nyhed om, at vi fra dansk side har valgt at udvise 2 russiske diplomater samtidig afsløret en væsentlig mangel ved EU-sammenholdet. Dels er det IKKE alle lande, der har valgt at træffe samme afgørelse, og samtidig er det spørgsmålet om ikke man kunne have håndteret dette mere professionelt.Nyheden kom frem på et pressemøde kl. 15 i Udenrigsministeriet, hvor udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) kom frem med nyheden om udvisningen af de to russiske diplomter.

Direkte adspurgt om niveauet på de udviste diplomater hverken kunne eller ville udenrigsministeren fortælle om dette. Det var selvsagt, og burde faktisk have været en del af selve talen allerede fra starten af.

En dygtig presserådgiver kunne forudse dette spørgsmål. Det er pressens første spørgsmål i drejebogen for journalister (hvis en sådan fandtes...) Derfor kunne man lige så godt have sagt fra starten af, at man ville foregribe spørgsmålet, og henvist til konfidentialitet i den slags sager.

Det der er VÆSENTLIGT at notere sig er det, man ikke siger. Når det ikke er alle lande, som skrider til sådanne udvisninger, så viser det manglende solidaritet mellem landene. Man burde for længst have lært, at SAMLEDE svar er langt mere effektive end at enkelte lande træffer den slags beslutninger.

Når historiebøgerne skal skrives om dette, så håber man, at de politiske systemer lærer af fortiden, så handlingerne ikke skaber større problemer end det var meningen at løse. Man får ikke nogen til forhandlingsbordet ved at få lande viser en knytnæve. Hvis man endelig skal have knytnæven på bordet, så burde man sikre sig, at man står sammen om beslutningen.

Anyway, fortsat god dag til alle. :-)

Ingen kommentarer: