mandag den 2. april 2018

Politik handler om alles fremtid - alligevel er de fleste ligeglade. Hvorfor mon?

Vi må jo erkende, at politik handler om alles fremtid, og alligevel er de fleste ligeglade. Hvorfor mon det forholder sig sådan? Man skulle jo tro, at folk ilede ind i lokale partiforeninger, og ville søge at påvirke de systemer, som eksisterer, for netop at få indflydelse. Vi har i de senere år set, at interessen for det politiske er stærkt faldende, og jeg har også tidligere været inde på emnet i indlæg om bl.a. politikerleden.Det er nærmest komisk at høre hårdtslående tweets fra politikere, som LYDER som om de vil skabe resultater, for bagefter at sammenligne med indsatsen i folketinget. Så væver de, og kommer med præcis de samme provokationer og fordrejninger, som er hele årsagen til, at vi aldrig kommer videre.

Det minder lidt for meget om den gamle - men stadig sjove - serie Javel hr. minister, hvor Humphrey siger mange kloge ting, hvis man vælger at se serien med det politiske blik for hvordan bureaukrati fungerer. :-)

Det gælder mange politiske emner, at alt for mange debatter besvares med autopilot. Hvis ikke ideen er født i egen rede - ens eget politiske bagland - så afvises det straks. Underligt nok dukker det dog senere ofte op som om det var et nyt forslag fra dem, som først havde afvist det. For så at blive afvist af dem, som oprindelig kom med forslaget...

"Hvad skete der lige der?", tænker de fleste...

Ikke desto mindre ER det præcis derfor mange ikke gider denne børnehave. Der går ikke mange øjeblikke fra man begynder at følge folketingskanalen til man erkender, at alt for meget handler om, at profilere sig selv, og ikke at nærme sig nogen forståelse af hinanden overhovedet. Hvis disse MF'ere datede som de debatterer, så var de alle singler!

Vi har to ører og én tunge, hvilket skulle give gode odds for at vi lyttede når andre taler. Alligevel slås hjernen fra, og man anerkender ikke hinandens fornuftige argumenter. Hele debatstilen er lagt an på, at sakse hinanden - og den evindelige snak om hvad de andre gjorde da de var i regering har forpurret mange spændende lovforslags vej gennem folketingssalen. Det værste er, at BEGGE blokke gør det, så der er ikke udsigt til forbedring FØR der bliver skiftet ud i den kultur som præger det politiske system.

Det værste er, at politik netop handler om vores fremtid, og alligevel er der nærmest INGEN, der interesserer sig for at forbedre dette. Hvorfor mon denne ligegyldighed over for noget SÅ vigtigt?

Din kommentar er velkommen. God dag til alle.

Ingen kommentarer: