tirsdag den 21. august 2018

Hvornår blev håndtrykket det nye sort i #dkpol?

Da vi alle blev konfronteret med nyheden om, at Socialdemokraterne, de Konservative og Dansk Folkeparti nu vil gøre håndtrykket til et politisk issue, var vi nok en del, der undrede os gevaldigt. Først og fremmest fordi de Konservative tidligere stod for ordentlighed og god tone i dansk politik. Meget har ændret sig siden Schlúter var statsminister her i landet... :-)Jeg har allerede skrevet om det på min private blog i artiklen med titlen Om at give hånd..., og hvis ikke du allerede har læst den artikel, kan du klikke på titlen, og læse den i nyt faneblad. Hvad der er langt værre er, at det kun er seneste skud på stammen af tåbelige forslag vi ser under denne regering.

En regering, der kalder sig borgerlig-liberal, men som på alle måder er blevet alt andet end borgerlig. For når justitsministeriet kalder et burkaforbud for grundlovsstridigt, så laver man da bare et maskeringsforbud i stedet. Ligesom man gradvis er ved at flytte flere opgaver, som tidligere var del af fællesskabet over på folket selv. Se bare diskussionen om kystsikring. Tidligere ville enhver rettænkende person mene, at det gavnede os alle, når det offentlige sørgede for kystbeskyttelse. Nu ser man en minister stå for åben skærm, og erklære, at der er steder, hvor det er lodsejeren selv, som må løfte opgaven!

Den slags vanvid tillades kun fordi vi i øjeblikket har politikere hvis eneste evne er, at kunne tælle til de 90 mandater, mens de laver alle mulige fiksfakserier for at få det til at se ud som om de kæmper for forlig, altimens de nærmest har vedtaget det hele på forhånd - alt sammen til den søde musik fra et støtteparti (læs: Dansk Folkeparti) som har svinget taktstokken i et sådan omfang at selv kommentatorer og andre, som skal beskrive det politiske system er enige om, at holde samme tone, og nærmest lefler lige så meget for en retorik, der skal bevare status quo.

Du kan selv indsætte de navne du synes passer på denne beskrivelse...

Det er sygt!

Dansk politik er syg, og der er kun ganske få, som tillader sig at mene, at vi skal gøre noget ved systemet, og genstarte systemet. De partier bliver latterliggjort af kommentatorerne, fordi man for alt i verden gerne vil undgå det vi så i 70'erne da der kom et jordskredsvalg. Det har jeg altsammen skrevet om før, som faste læsere vil huske.

Der er kun ét at sige: den næste valgdag bliver afgørende for hvilken kurs dansk politik vil tage, for med forslag i samme vanvittige stil som ligefrem at ville ensrette helt ned til et håndtryk, så er AL fornuft forsvundet.

Sommerferien har IKKE hjulpet på retorikken. Den har faktisk gjort det hele meget værre, og man savner politikere, som tør melde fra over for dette vanvid. Det burde ikke kun være hos de Radikale og Alternativet samt til dels Enhedslisten, at man kan se den er gal, vel?

Af de tre partier kan selv ikke Enhedslisten blive enig om, at italesætte den nye dagsorden, for her går man også halvvejs ind for at tale om at fjerne sig fra ligninger - indtil man op til et landsmøde fik den geniale ide, at præsentere sin forkvinde som statsministerkandidat... Jo, tak for kaffe. Komikken griner de rigtig godt af ovre i den blå lejr, altimens den mest tavse formand for socialdemokraterne i hele deres historie stadig hyldes som om hun skulle være et alternativ til Lars Løkke, og det endda selvom hun allerede - på forhånd - har tilkendegivet hvordan hendes holdninger VIL blive præget af DF...

Alle danser efter samme pibe, åbenbart - og det skulle være et demokrati?

Fortsat god uge til alle bloggens læsere.

Ingen kommentarer: