onsdag den 13. februar 2019

Nødvendig kontrol pga manglende samfundssind

Tænketanken Justitia har ifølge avisen Arbejderen advaret om ulovlig kontrol i kommunerne. Interesserede læsere kan læse artiklen, der udkom 30. januar 2019 i avisen. Jeg blev noget overrasket, da vicedirektøren for Justitia kom med sin påstand: "Det betyder, at der foretages observationer af borgerne, som ikke er lovlige."

Jeg skrev derfor dette indlæg samme dag, som Arbejderen indtil videre har valgt ikke at bringe: [Opdatering den 26. februar 2019: Arbejderen har i dag bragt indlægget i sin fulde længde]

Ulovlig kontrol eller manglende samfundssind?
Det er ganske fair, at Arbejderen 30. januar sætter fokus på ulovlig kontrol i kommunerne. Det står slet ikke til debat, at "Med Lov skal Land bygges" som vi har stående på byretsbygningen inde i København. Når borgerne skal overholde loven, så skal offentligt ansatte naturligvis også gøre det.
Når det er sagt, så er der sket et værdiskred i samfundet, som vi også skal være opmærksomme på. Ligesom tonen mellem os mennesker er blevet både grov og upassende, så er mange iblandt os ret indifferente over for det samfundssind vi kendte dengang den afdøde præsident John F Kennedy sagde de berømte ord: "Ask not what the government can do for you, but what you can do for the government" (spørg ikke hvad regeringen kan gøre for dig, men hvad du kan gøre for regeringen). Regeringen er ikke den til enhver tid siddende blok med statsministerposten, men derimod repræsentanten for det offentlige.
Ligesom det ikke stod til diskussion at lov skal holdes, så kan man godt blive en smule forarget når folk, der spiller på en rygsygdom, og får en førtidspension, få dage efter kan løfte spær og skifte taget i deres hjem. Eksemplerne er mange - og DE stjæler af fælleskassen i et omfang, som nu har fået det offentlige til at se et hidtil uset omfang af socialt bedrageri. Dét burde være det, vi talte om, for det er værdiskredet, som koster os alle en formue.
Den opmærksomme og eftertænksomme læser vil også her kunne genkende, at der VILLE være råd til velfærd til alle, hvis ikke der var folk, der snød på vægten. Det er dem, der snyder, der skal ændre deres tankegang, så samfundet igen bliver baseret på positive værdier. Jeg savner det Danmark vi havde dengang hvor både tonen og samfundssindet var en naturlig del af god opdragelse og adfærd mellem os mennesker.
Henrik V Blunck
Blogger og kommentator, Kalundborg

Der er naturligvis en fair bekymring, hvis en myndighed benytter ulovlige metoder. Det er selvsagt, og her kan man til tider godt få den fornemmelse, at tilsynet med administrationen kan forbedres. Dog er det vigtigt at sige, at der er knap 100 kommuner, og disse håndterer naturligvis tingene forskelligt. Det burde så bare ikke være tilfældet, for rammerne skulle angives af de bekendtgørelser, som udsendes sammen med ny lovgivning. Bekendtgørelser burde fortælle helt konkret hvordan tvivlstilfælde bør håndteres. Det er en lovgivningsmæssig udfordring - og i travlheden sker der fejl.

Til gengæld mener jeg så også, at selve samfundssindet kunne gå langt i forhold til den slags udfordringer. Man bør ikke søge tilskud, man ikke er berettiget til. Det burde alle kunne være enige om...

Fortsat god dag  til alle bloggens læsere. :-)

Ingen kommentarer: