Har du brug for hjælp til at afholde dit næste arrangement?
EventButler udvælger de 3 bedste steder til dit arrangement - Få 3 tilbud

tirsdag den 26. marts 2019

Når politikere selv bidrager til politikerleden

Billedkilde: Folketingets hjemmeside
Der er ting, som ikke er ulovlige, men som bestemt ikke er anbefalelsesværdige. Sådan et område præger diskussionen om partitilskud. Senest er Venstres gruppeformand, Britt Bager, blevet afsløret i, at have modtaget 100.000 fordelt på fem tilskud à hver 20.000,-. Tricket er, formelt set, ikke ulovligt, men hvis hun var vidende om, at disse tilskud egentlig var fra samme person, selvom det var indgivet med fem forskellige cvr-numre, så er der tale om en omgåelse af reglerne.


Det er lidt morsomt at være vidne til, for er der et parti, som har haft travlt med at pege spotlightet på sine politiske modstandere, så har det sandelig været Venstre. Længe efter Socialdemokratiet og fagforeningerne havde brudt deres gamle formelle bånd, havde man endog særdeles travlt med at lukrere på, at mange troede, det stadig var sådan, at fagforbundene og Socialdemokraterne hang sammen.

Så den med, at man bagefter 'ikke kender til nogen bestemt ånd i loven' må enten tilskrives ungdommelig naivitet eller slet og ret et forsøg på, at spille dummere end man er. Især når man bagefter finder ud af Britt Bager både er jurist fra Aarhus universitet, og har en cand.soc i politisk kommunikation og ledelse samt en Master i journalistik fra SDU.

Endnu mere morsomt var det jo, at Dansk Folkeparti efterfølgende også udtalte sig kritisk - og her havde Venstres gruppeformand ikke den store lyst til, at irettesætte pågældende. Så man har for længst erkendt, at prisen for at få lov til at køre ministerbilerne er, at DF er tilfredse. Hvis først de bliver sure, så er det ikke kun befolkningen, der er trætte af den førte politik...

Fortsat god aften til alle.

1 kommentar:

Henrik V Blunck sagde ...

Retfærdigvis skal det nævnes, at Britt Bager i dag er skiftet til de Konservative.