tirsdag den 5. februar 2019

Så er krigsudredningen frigivet

Det var i dag krigsudredningen blev frigivet. Det skete her til formiddag, og du kan tilgå den herfra: https://krigsudredning.ku.dk/. Det er muligt at downloade alle de materialer, som også var til rådighed for pressen ved dagens pressemøde kl. 10.


Det er klart, at oppositionen spiller det normale politiske spil. Man vil gerne stille folk til ansvar, og det var præcis en af grundene til, at Venstre-regeringen nedlagde Irak- og Afghanistankommissionen i 2015. Der var ikke gået ret lang tid efter, man havde genvundet regeringsmagten før man fandt det yderst vigtigt, at nedlægge denne kommission.

Nu kan du, kære læser, så selv danne dig et indtryk. Alle fire bind kan downloades i PDF-formatet. Jeg vil først selv skrive om det, når jeg har læst det fulde materiale. For mig er det *ikke* nok, at man har set pressemødet på TV2 News eller læst resuméet. Man må læse den fulde tekst, hvis man vil udtale sig ordentligt om rapporten.

Siger jeg dermed, at de folk, der har talt i dag udtaler sig på et snævert grundlag?

Nej, for jeg kender ikke de pågældendes læsetempo. Men dette er IKKE en knaldroman, men derimod et vigtigt stykke Danmarkshistorie, og det kræver eftertanke.

Lige så lidt som jeg har nogen som helst respekt for dem, som bare afviser et ansvar, lige så lidt vil jeg insistere på, at vurdere pointer, hvis ikke jeg har det fulde billede. Det mener jeg er det mest seriøse for alle den politiske blogs læsere.

Rigtig god dag herfra til alle. :-)

Ingen kommentarer: