Har du brug for en ny mobiludbyder?
Telmore Mobilabonnement med Play

fredag den 11. januar 2019

Når fordomme blæses op...

Vi kender alle til fordommene. Når én indvandrer begår noget kriminelt, så er det ALLE indvandrere, der er kriminelle. Når én mand tæver sin kone, så er ALLE mænd voldelige. Når én mand laver mansplaining, så er dette et generelt problem. Der er kun én ting, vi mangler at erkende: det er løgn!


Det er ikke alle indvandrere, der er kriminelle. Det er heller ikke alle mænd, der er voldelige over for deres partnere, og fordi enkelte mænd ikke kan debattere seriøst betyder det bestemt ikke, at alle mænd er sådan, vel? :-)

Da der i aftes var debat i DebattenDR2 om børnene på Sjælsmark blev der kastet mange forkerte påstande på bordet. Folketingskandidaten Morten Messerschmidt satte netop lighedstegn mellem indvandrere og kriminelle. Han lavede det vi vist rolig kan kalde en Trump. Mexicanere er jo voldtægtsforbrydere, narkosmuglere m.v.

Når formanden for de Radikale, Morten Østergaard, efterlyser en international løsning bliver hans motivation straks draget i tvivl.

Sandheden er, at DebattenDR2 med al tydelighed viste, at politikerne end ikke lytter til hinanden før de kaster de indlærte sætninger op på bordet. "Forældrene tager deres børn som gidsler" og "det skal ikke være et tag-selv-bord som venstrefløjen ønsker" etc.

Retorikken er i dag så grim, at man ikke kan undgå at undre sig. Dette var aldrig gået dengang jeg var ung. Dengang opfattede man medlemmerne i Fremskriftspartiet som 'landsbytosser', og de blev aldrig taget seriøst. Meget har så sandelig ændret sig siden dengang...

Hvordan kan man bilde sig selv ind, at vi skal tale om alle muslimer med en så grim tone, når enhver samtidig kan høre, at det netop er islamister - radikaliserede personer - man bruger som eksempler. Hvis det var dem, man ville ramme, skulle man tale specifikt om dem, frem for at svine alle til!

Alle er enige om, at det ikke er i orden at tale negativt om andre bare fordi de er uenige, eller bare fordi de har en anden seksualitet. Det er heller ikke i orden at genere folk fordi de har et handicap og heller ikke, at mænd føler sig hævede over kvinder.

Det var dét man burde tydeliggøre!

For HVIS man fastholder, at alle er mennesker - og har visse fundamentale rettigheder - så kan man ikke henfalde til den nuværende tone i debatterne.

Vi begår et kæmpe justitsmord ved at italesætte folk ud fra generaliseringer.

Integration starter med at ALLE uddannes til at forstå, at tolerance er en hjørnesten i det danske samfund vi selv er vokset op i. At man ikke generer folk ud fra hverken farve, seksuel præference, politiske holdninger, køn, alder m.v. Dét kunne skabe en ramme omkring hvilken, der var respekt.

Nu vedligeholder vi i stedet en tone her i landet, hvor nogle udlændinge føler sig udskammede, fordi vi ikke fastholder de krav om anstændighed og ordentlighed, som netop burde præge et civiliseret samfund. Det gør mig oprigtig ked af, at alt for mange ikke for længst har tydeliggjort for politikerne, at vi ikke ønsker denne grimme kurs fortsætter.

God weekend til alle bloggens læsere.

Ingen kommentarer: