torsdag den 28. februar 2019

Vi må prioritere - og det bliver ikke sjovt at blive gammel her i landet

Her til aften fik Clement Kjersgaard virkelig sat fokus på ældreplejen med Debatten på DR2 med titlen "Velfærd på discount" - og det er ret tydeligt, at ordet prioritering vil gøre det mindre sjovt at blive gammel her i landet...


Der er slet ingen tvivl. Mantraet "Enhver er sin egen lykkes smed" bliver fremtiden.

De af os, som er unge nok til at kunne spare op bør gøre det. Det kan godt være, at vi til den tid kun bliver berettiget til det mindste grundbeløb pga egen opsparing, men udsigten ER tydelig.

Vi danskere får ingen hjælp fra Folketinget, for man gentager ganske enkelt de samme forklaringer hver gang, man konfronteres med virkeligheden.

Det værste er, at systemet selv har været med til at give politikerne det forkerte indtryk, de nu har i forhold til at erkende, at der mangler penge. Når en politiker bliver indlagt, så er vi stadig - flere årtier efter de første afsløringer i Ekstra Bladet - i den situation, at vedkommende får enestue og dermed ikke oplever firemandsstuer med folk, der er ved at dø i nabosengen.

Jeg savner ord for det menneskesyn deltagerne udviste, og jeg ved ikke, om det var Søren Pape Poulsens eller Kattrups menneskesyn, der var det værste - men det var en gang udenomssnak. Selv når de blev konfronteret med virkeligheden, blev diskussionen, at man havde givet midler, og derfor var fuldkommen uforstående over for, at der ikke var penge nok...

Det er status for politikerne anno 2019. Selv når virkeligheden banker på, så stiller man sig op, og siger: "Hvis det er fakta, så benægter jeg fakta".

Det er sagt før her på bloggen: der er brug for et jordskredsvalg, så menneskesynet igen kan være baseret på anstændighed, og ikke en masse tomme ord.

God weekend herfra til alle bloggens læsere.

Ingen kommentarer: