fredag den 14. juni 2019

Undskyldningen til Godhavnsdrengene er mere end spin

Når man ser BesserwisserneTV2 News her til aften, så kunne man let få det indtryk, at den officielle undskyldning til Godhavnsdrengene var spekulation fra Mette Frederiksen. Det er det langtfra.

Jeg erkender gerne, at jeg på flere måder er ganske uenig med Socialdemokraterne, og jeg er i særdeleshed stærkt uenig med Mette Frederiksen pga den højredrejning partiet har taget, især på udlændingepolitikken.

Dog KAN jeg også sige, at jeg har læst flere biografier om Mette Frederiksen [Peter Heyn Nielsen - Fra kronprinsesse til statsministerkandidat & Bent Winther og Peter Burhøi - Mette F.], og de giver et ganske entydigt billede af, at Mette rent faktisk kerer sig om borgerne. Det kan godt være, hun har en barsk retorik, men hendes fortid i DSU fornægter sig ikke. Jeg tror rent faktisk, der gemmer sig et godt hjerte hos hende.

I moderne tider skal vi også kunne anerkende hinanden, selvom vi kan være uenige om enkelte punkter i et partis politik. Du finder ikke noget parti, du er 100% enig med. Der vil altid være områder, hvor man kan være uenig i detaljer. Er disse detaljer så vigtige, at man ikke kan leve med dem? Det er det spørgsmål, man skal afgøre med sig selv, når man står i stemmeboksen.

Jeg stemte på Magnus Heunicke i 2011, fordi jeg troede Helle Thorning-Schmidt rent faktisk ville gennemføre den politik der lå i Fair løsning. Jeg lægger ikke skjul på dén side af sagen. Da man gav køb på nogle væsentlige områder, var jeg en af dem, der meldte mig ud af Socialdemokraterne - og jeg har ikke været medlem af noget parti siden dengang. Da Mette Frederiksen tiltrådte som formand sendte jeg en mail, fordi jeg troede hun ville en ny retning. Hun er gået endnu skarpere i en forkert retning, og det er såmænd fair nok.

Hvis man ikke kan lide lugten i bageriet, så må man holde sig væk. :-)

Til gengæld er det ret tankevækkende, at eksperterne i Besserwisserne sidder og taler om den officielle undskyldning, Mette Frederiksen foreslår, når hun tiltræder som statsminister, bliver behandlet så useriøst, som tilfældet var her til aften.

Hvis programmet fortsætter sine gætterier helt uden personlighed også bliver en del af analysen, så har Besserwisserne de facto overlevet sig selv. Så er det kun underholdning for eksperterne - og så er det ren fredagsbar. Det er noget af et tab, for jeg tror faktisk flere er begyndt at interessere sig for politik på grund af dette program.

God weekend til alle bloggens læsere. :-)

Ingen kommentarer: