Har du brug for en ny mobiludbyder?
Telmore Mobilabonnement med Play

torsdag den 25. marts 2021

Sager der bidrager til politikerleden her i landet

Når man kan læse sager som fx Region Nordjylland, der bruger midler (23 mio), der var bevilget til psykiatrien på at dække helt andre huller i regionens økonomi, så bliver man unægtelig noget skuffet over, man ikke kan have tillid til, hvordan skattepengene bruges.

Det er lidt overraskende, når man læse om den slags, for de fleste på grundniveauet kan vist godt nikke genkendende til korrekt kontering af udbetalinger. Det var derfor Britta-sagen vakte så stor opsigt, fordi den fik sat fokus på nogle andre problemer, som fortsat ikke er blevet kontrolleret helt igennem:

  • brugere som bevarer it-egenskaben, der kan udbetale selv efter de får nyt arbejde
  • manglende overblik over hvem der egentlig har adgang til hvad, fordi man blot 'føjer til' i stedet for at lave regelmæssige revisioner af hele brugermassen
  • og uden tvivl flere andre ting, som endnu ikke er belyst offentligt...

Der skal være TILLID til, hvordan borgernes penge bruges!

Vores system vil ganske enkelt knække, hvis ikke der kommer orden på den slags sager. Ingen gider betale både registrerings- og vægtafgifter samtidig med, at de kan se, at hullerne i vejene bliver større og større. Det samme gælder afgifter, som ikke bruges til de formål de opkræves for.

Det er på høje tid, at man får et gennemgribende eftersyn. Ikke bare et af de hurtige eftersyn, når regeringsmagten skifter, men en virkelig tilbundsgående og grundig gennemgang af hvad der ER blevet brugt, hvad der ER blevet reserveret og ikke brugt endnu m.v.

Dét ville kunne genoprette vores tillid til det politiske system, men kommer næppe til at ske, for man er formentlig skræmt fra vid og sans fra hvad der kunne vise sig, når først man gik det hele igennem. Hvis man kigger på Statsrevisorernes rapporteringer, så er der flere gange, hvor der udtales skarp kritik, men det har aldrig nogen egentlig konsekvens, andet end, at man konstaterer, at det ikke fungerer.

I private selskaber ville den slags medføre, at man straks gik i løsnings-mode, men dét forbigås tydeligvis helt uden nogen reagerer, når det sker i det offentlige - og endda til trods for, at flere partier gennem årene har lovet, at man ville have sat fokus på læring i offentlige forvaltninger...

God weekend forude til alle bloggens læsere. :-)

Ingen kommentarer: