Har du brug for en ny mobiludbyder?
Telmore Mobilabonnement med Play

onsdag den 18. august 2021

Lavthængende frugter - del 2 - Rejsekortet

Alle taler om, at vi skal have flere over på offentlig transport for at gavne miljøet, og mindske trængslen på vejene. I den forbindelse spiller Rejsekortet en meget væsentlig rolle, og det kan derfor godt undre, at der er flere punkter, hvor det fortsat halter.

Når der meldes "Check ud mangler" - typisk fra busture

Jeg er i gang med at slide andet rejsekort op, så jeg har været med i mange år. Én meget typisk fejl er, at man på sin app 'Min rejseven' kan se, at der mangler et check ud, selvom man ved, at man HAR tjekket ud. Der kan nemt gå et par dage før dette retter sig, og det får mig til at mistænke, at der er automater, der ikke tømmes når busser lukkes ned.

Dette kunne undgås, hvis man indførte den automatik, at endestationen for busruten blev check ud punktet, for rejsekortet ved jo godt, hvilken busrute, man har taget. Især når der ikke er sket noget nyt check ind på andet transportmiddel. Det kunne også klares, hvis ALLE husker, at lukke rigtigt ned. Når data mistes er det kundeservice som bagefter skal håndtere henvendelser fra kunderne, og det øger den administrative pukkel.

Hvem har lyst til at få en advarsel, når man ved, man har tjekket ud?

Når der skal fyldes på Rejsekortet

Når der skal fyldes på Rejsekortet, så savner jeg - og sikkert mange andre! - at der kommer en mulighed for, at betale via MobilePay. Det er snart kun Rejsekortet, som insisterer på, at køre med det system, at man skal finde sit Visa-kort frem.

Alle andre danske websteder bruger MobilePay som betalings-API, herunder når man køber kaffekapsler eller apoteksvarer. Hvorfor så ikke også Rejsekortet?

Desuden er det vanvittigt, at man først fylder på Rejsekortet ved næste check ind.

Alle vil huske, at man havde det indsatte beløb på sin mobilkonto, dengang man fyldte taletid på sine telefoner. Du købte et taletidskort, ringede til et bestemt nummer, indtastede koden fra fyld-op kortet, og få sekunder efter var din taletidskonto opdateret... Når det gælder Rejsekortet, så annulleres din tank-op, hvis ikke du har chekket ind indenfor 30 dage... Det savner enhver form for logik, og INGEN lytter, når man stiller forslaget om, at ændre princippet.

Håbet er lysegrønt

Jeg tror vi er mange, der har forskellige oplevelser med Rejsekortet, hvor vi godt kunne tænke os en vis lydhørhed over for ideer til forbedring, men der er ikke rigtig nogen steder, hvor de gode ideer kan omsættes til handling til gavn for flere pendlere i den offentlige transport.

Politikerne taler om, at ville forbedre systemerne, men når det kommer til at omsætte bevilgede beløb til egentlig forbedret service, så synes viljen til forandring og forbedring at halte lidt mere.

God weekend forude - og glæd dig til flere lavthængende frugter i den kommende uge.

Ingen kommentarer: