torsdag den 27. marts 2008

Udlicitering af mønttrykning

Det er tankevækkende, at høre her til aften, at 25-øren forsvinder den 1. oktober i år. Angiveligt fordi det er for dyrt at trykke mønten.

Overraskende, fordi man - hvis man har været syd for provinsgrænsen - vil vide, at vore europæiske venner stadig har 1- og 2-cent mønter. Nu kan man så diskutere frem og tilbage hvad prisen på mønter måtte være, men ét står fast: det blev en borgerlig regering som foretog det hidtil største indhug i den danske møntfods historie.

Husk nu at få tømt sparegrisene rundt omkring så børnenes opsparinger ikke går tabt. :-)

onsdag den 26. marts 2008

Voldelige ideologier

Nu gør Kristeligt Dagblad, som så ofte før, den kæmpe fejl at anskue endnu en bevægelse ganske ensidigt. Kan man blot tage én enkelt kilde og kreditere den for sine meninger, så kan alle fortsætte og sove godt. Sikke en Tornerose-søvn...

Hvis I gerne vil vide hvad jeg taler om, så læs artiklen her: http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/281407:Danmark--Forsker--Voldelig-islam-trives-ikke-i-moskeerne

Det mest tankevækkende er nemlig ikke hvor den voldelige ideologi findes, men hvem der vælger ikke at frasige sig den. Hvorfor er folk så tavse om det FAKTUM at det kun er ganske få procent der er militante og radikale? Der er ingen grund til at skjule dette, andet end hvis man altså også i de mindre militante kredse abonnerer på, at hvis man ikke siger noget "forkert" kan man ikke straffes. Så man har en slags skjult dagsorden.

Den slags er tankevækkende fordi det er skræmmende. Ikke skræmmende at nogle gemmer sig bag store grupper eller deltager i store demonstrationer, men at nogen kan finde på at undertrykke de demokratiske værdier overhovedet.

Helt ærligt. Vi er mange som støtter den demokratiske ret til at tænke selv, også til dem som tænker og mener det modsatte af os selv. Men der skal sørme være frihed til alle til at give udtryk for holdningen. Uanset om dette være sig på YouTube, i tegninger, i læserbreve, i blogs eller på anden vis.

VIS at du ikke støtter meningsløs vold, og tag afstand fra den. Så bliver DU en del af løsningen frem for at se stiltiende til mens små grupper får lov til at styre dagsordenen.

Frihed til alle. Uanset farve, tro, politisk observans m.v. :-)

Tragisk sag - Jeppe Kofod

Nyheden om, at den nu tidligere socialdemokratiske udenrigsordfører - Jeppe Kofod (34) - har dyrket sex med en kun 15-årig pige viser ganske korrekt en meget dårlig sans for rigtigt og forkert. http://www.bt.dk/article/20080325/politik/80325044/ fortæller om de nærmere omstændigheder hvis nogen skulle være interesserede i at læse om dette.

Imidlertid forholder det sig således, at man normalt i den alder BURDE være mere moden. Man kan altid diskutere 5, 6 eller sågar 10-12 års aldersforskel (som i forvejen afhænger af hvilket alderssegment pågældende befinder sig i), men en voksen (over 18) burde være et minimumskrav når der sågar også har været spiritus involveret. Normalt er salg af alkohol ikke lige forbeholdt alle skolebørn så det kan undre voldsomt at Jeppe Kofod har fundet anledning til så dårlig vurdering.

I de gode gamle dage kunne man sagtens gå på druk, men så gik man på druk. Ikke for at lokke små piger (som en 15-årig rent faktisk stadig ER) til seksuelle udfoldelser. Faktisk var vi selv som unge HK'ere (mens jeg gik på handelsskolen) langt mere moralske end dette - selvjustits i egne rækker, og orden i geleddene.

Det er muligt nogle er bange for voksne og modne kvinder, men så bør de afholde sig fra at befinde sig i den offentlige sfære. Alt er "under review" når man vil påtage sig, at bestemme over andres liv i form af godkendelse af/afstemning om love m.v.

søndag den 23. marts 2008

Godt Vestager bekender kulør

Dansk politik er spændende. Ny Alliance blev skabt for at minimere DFs indflydelse. Det var ordet og løftet. I handling blev det det modsatte.

I dét lys er det godt, at Vestager nu har bekendt kulør. Hendes manglende velvilje til samarbejde med Villy og SF cementerer blot den midtsøgende politik som de radikale såmænd altid har stået for. Den forkælede holdning til både at blæse og have mel i munden er jo for længst mundet ud i CDs exit ganske som de radikale nok skal blive reduceret efter fortjeneste. Så må Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten finde det fælles trav.

Befolkningens præmiering af Villy som formand for SF er ikke alene udtryk for en venstreorienering blandt flere unge men også begrundet i at tingene bliver sagt klart og tydeligt. Men havde DU tænkt dig at stemme på de radikale ved du nu hvad du kan forvente fra dén kant, og kan så lige så godt stemme på et af de tre partier i oppositionen som gerne vil have en kursændring fra den nuværende vinkel.

fredag den 21. marts 2008

Genindfør dødsstraffen

Når man ser den meningsløse vold, senest i forbindelse med det 16-årige avisbud, der døde efter voldeligt overfald af tre unge mellem 15 og 18, så forstår jeg så ganske vel at flere kan blive fristede af at begå selvtægt.

I andre sager har man haft "kollektiv straf" når folk ikke har ville samarbejde med ordensmagten, og selvom vi alle alt for ofte har set systemet belønne den slags i pædagogiske studieture til Norge, så savner vi en KONSEKVENT justitspolitik. For min skyld måtte man gerne genindføre dødsstraffen som klart og tydeligt signal om at der er grænser for hvad vi vil finde os i her i landet.

Det er på høje tid at de forstående behandlere får sat stolen for døren og bliver afkrævet reelle resultater. Samfundet kan ikke være tjent med den kriminalitetsbølge der følger den inkonsekvens. Selvom visse politikere nok skal love handling. Som sædvanlig tom snak!!

onsdag den 19. marts 2008

Regeringens familiepolitik

Når Venstre taler om døgnåbent i f.eks. svømmehaller, så kan det enten være det rene politiske gas (økonomisk meget lidt rentabelt) eller det rene vås i forhold til familiepolitik. Hvordan vil Venstre legitimere, at personale (herunder livreddere) nu skal til at arbejde på skiftehold?

Ét er de som vælger arbejde uden for almindelig standard, men hvorfor denne pludselige interesse for åbningstider? Lad dog markedet regulere sig selv frem for at køre den slags micro-management. "Frihed under ansvar" var engang mottoet, men det var før Venstre fik magt som de havde agt.

Det bør befolkningen huske næste gang der skal sættes et kryds. Foreløbig God Påske til befolkningen som må lægge øre til meget under det nuværende "regime"... :-)

lørdag den 15. marts 2008

Ministrenes solodans

Der er intet overraskende i at finansministeren er i vanskeligheder. Ikke at han selv kan se det, men derimod så føler visse folk i ministerstolene en vis solidaritet med folk som kan gå på vandet. De føler sig i hvert fald sikre nok til også at kunne gøre det uden for vinter-sæsonen...

For, ganske som beskæftigelsesministeren og statsministeren, så har Lars Løkke for længst vist, at det handler om hvilken stand man tilhører. Nogle KAN hvad andre bestemt ikke kunne tillade sig at gøre, for ingen andre (læs: uden for standen) skal tro de er noget.

Systemet tryner gerne den lille mand for at have skrevet et tal forkert på sin selvangivelse mens andre kan få lov til at tiltuske sig diverse ydelser på skatteborgernes regning.

På samme måde som vi har brug for en STÆRK statsminister, så føjtes der rundt for at tækkes diverse internationale fora på ganske andre områder. Ja, jeg tør næsten ikke sige hvad jeg tænker for folk ville kalde én pessimist, men det er fa'me ikke spor kønt lige nu...

Godt det snart er forår... :-D

torsdag den 13. marts 2008

Vedvarende energi - dybt nedprioriteret

Alle taler om vedvarende energi. Den amerikanske præsident gik for under et år siden på amerikansk tv med et budskab om at landet ville gøre sig uafhængig af fossile brændstoffer. Lignende udmeldinger er kommet efter klimakonferencen skal her til landet — dog ikke helt så vidtgående, men alligevel højtravende løfter.

Højtravende fordi man har nedprioriteret rapsolien som dieselmotorer sagtens kunne køre på. Hvis rapsolien skal tillades skal den - underligt nok - pålægges en afgift så det ikke kommer til at konkurrere med diesel.... Hvorfor? Hvorfor tør Danmark ikke tage stilling TIL GAVN FOR MILJØET?

Ligeledes er vindmølledriften også nedprioriteret. Folk kan udsætte vindmølleprojekter på grund af klager om støj. Altså er logikken her i landet, at tingene hverken må støje eller lugte (som f.eks. økologisk landbrug gør når man bruger gylle i stedet for kemikalier), men at vi først gør noget den dag vi slet ikke kan trække vejret.

Hvis nu jeg fremhævede, at det så var for sent først at gøre noget til den tid, så kalder folk én alarmistisk eller dommedags-agtig.... Hvad vil man helst: advares så vi kan gøre noget ved det, eller fortsætte tornerose-søvnen indtil den dag hvor det hele VIL VÆRE GÅET GALT?

Jeg spørger bare.... :-)

Oprydning og ny opstart

Som det vil være de fleste bloggere bekendt, så er det ofte særdeles tidskrævende at vedligeholde diverse WordPress-baserede sites. Så udkommer der en ny version, og pludselig skal alting opdateres. Det tager altsammen en masse energi fra det som i virkeligheden skulle være det vigtigste, nemlig at skrive om såvel stort som småt i den politiske sfære.

I den anledning er der nogle valg som skal træffes, og for mit vedkommende var det at rydde op i alt det gamle på diverse domæner, så for de af jer som tidligere fulgte bloggen via domænet www.polblog.dk så er dette en fortsættelse af denne "oprindelige" blog.

Jeg kunne have valgt at viderebringe alle indlæg til denne blog, men har i stedet valgt at lade tingene stå på egne ben. Vi starter med mindre materiale men med tiden vil der komme rigeligt indhold til at du også vil få gavn af denne blog.

Egentlig håber jeg jo netop at den mindre vedligeholdelse netop kan ØGE koncentrationen om det vigtigste, og håber du vil sætte pris på det ændrede fokus. God læselyst. :-)