onsdag den 26. marts 2008

Voldelige ideologier

Nu gør Kristeligt Dagblad, som så ofte før, den kæmpe fejl at anskue endnu en bevægelse ganske ensidigt. Kan man blot tage én enkelt kilde og kreditere den for sine meninger, så kan alle fortsætte og sove godt. Sikke en Tornerose-søvn...

Hvis I gerne vil vide hvad jeg taler om, så læs artiklen her: http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/281407:Danmark--Forsker--Voldelig-islam-trives-ikke-i-moskeerne

Det mest tankevækkende er nemlig ikke hvor den voldelige ideologi findes, men hvem der vælger ikke at frasige sig den. Hvorfor er folk så tavse om det FAKTUM at det kun er ganske få procent der er militante og radikale? Der er ingen grund til at skjule dette, andet end hvis man altså også i de mindre militante kredse abonnerer på, at hvis man ikke siger noget "forkert" kan man ikke straffes. Så man har en slags skjult dagsorden.

Den slags er tankevækkende fordi det er skræmmende. Ikke skræmmende at nogle gemmer sig bag store grupper eller deltager i store demonstrationer, men at nogen kan finde på at undertrykke de demokratiske værdier overhovedet.

Helt ærligt. Vi er mange som støtter den demokratiske ret til at tænke selv, også til dem som tænker og mener det modsatte af os selv. Men der skal sørme være frihed til alle til at give udtryk for holdningen. Uanset om dette være sig på YouTube, i tegninger, i læserbreve, i blogs eller på anden vis.

VIS at du ikke støtter meningsløs vold, og tag afstand fra den. Så bliver DU en del af løsningen frem for at se stiltiende til mens små grupper får lov til at styre dagsordenen.

Frihed til alle. Uanset farve, tro, politisk observans m.v. :-)

Ingen kommentarer: