onsdag den 19. maj 2010

Den borgerlige genopretningsplan

Den borgerlige genopretningsplan bør ses i lyset af regeringens egen reaktion på oppositionens økonomiske plan - Den fair løsning.

Når statsministeren taler om at være "økonomisk ansvarlig" så var statsministeren forbavsende genial ved at tilbyde at ministerlønninger skulle nedsættes med 5% under regeringens genopretningsplan. Men knap så genial hvis det ses i lyset af, at folk på dagpenge nu, ifølge regeringens genopretningsplan, skal holde for med en nulløsning i to år.

To år hvor inflationen ikke forsvinder - og derved bliver det en realNEDGANG for de svageste i samfundet.

Når regeringen taler ANSVAR, så er der sikkert mange der ikke føler, at det er særligt svært når månedslønnen svarer til 1/2 års dagpenge. Dét er den økonomiske virkelighed for mange mennesker, som netop har mistet deres jobs FORDI regeringen ikke ville lytte til oppositionens forslag da vi for længst foreslog en fremrykning af LANGT FLERE anlægsinvesteringer.

Men sådan er "virkeligheden" åbenbart for regeringen. De har skyklapper på, og det bør befolkningen huske når vi en dag skal til stemmeurnerne.

De nærmere detaljer kan de fleste sikkert også sagtens gennemskue... :-)

1 kommentar:

Henrik Boye sagde ...

Præcis !!!!!

Vil gerne fortælle hvordan der er at være jobsøgende.

Der er ingen dialog overhoved !!!!

Hvis ikke du søger x antal job om ugen, ingen dagpenge !!!

Og det selvom der ingen job er!

Næh, så må du søge på alle job! Også selvom det over eller under dine kompetencer!
Som i øvrigt er at gøre grin med arbejdsgivere, som søger den rigtige mand, men må slide sig igennem flere hundrede ansøgninger, som F. eks en kontorassistent.
Ingen arbejdsgiver er intereserret i at ansætte en, der er overkvalificeret. Og slet ikke af frygt for at vedkommende vil forlange mere i løn en rimeligt er, i forhold til stillingen, især Pga. den dårlige økonomiske situation. Og de kan jo heller ikke bruge en der er automekaniker!!!!!

Har efterhånden snakket med en del arbejdsgivere, og de har næsten ikke ressourcer til at gennemgå flere hundrede ansøgninger, hvis de mangler en medarbejder. Så det der typisk sker, er at de fortæller deres medarbejdere at, man mangler en ny medarbejder, og der igennem finder en mand/kvinde til jobbet.
Dette gør det ekstra svært for de jobsøgende, da det jo bliver et lukket rum for os jobsøgende, hvis man da ikke liiiige kender en, som kender en Osv.

Har i øvrigt en god daglig dialog med min a-kasse, og de forstår udmærket de jobsøgendes frustrationer.
Men de er jo bundet på arme og ben, af reglerne. Og kan mærke på dem at de selv synes at reglerne er yderst urimelige, og ydermere også selv er trætte af, at høre om de jobsøgende der deler ud af deres frustrationer.

Og så deres "gratis" efteruddannelse (vorherrebevares)

I min 1 ledighedsperiode, blev jeg kraftigt motiveret (læs: tvunget) til at tage et lastvognskørekort.

Dette kom til at koste mig ca.2100,-, og det oplyste man ikke!!!! Nu kan man jo selvfølgelig sige at dette er meget billigt, da et sådan kørekort jo typisk koster mellem 30.000 til 40.000,-.
Men 2100,- er mange penge at skulle betale når man er på dagpenge!!!
Ydermere kan jeg ikke se at dette kørekort, passede i min manglende jobsituation. Måske det havde passet meget bedre på en som søgte chaufførjob, og ikke som mig, der søger job som trælastsælger??????

Alt dette beviser, at de herrrer/damer inde på "borgen" hverken kan eller vil, sætte sig ind i, eller prøve at forstå de jobsøgendes hverdag.

Med venlig hilsen
En frustreret jobsøgende. (Henrik Boye)