tirsdag den 11. maj 2010

Den fair løsning

Det er ganske morsomt at følge debatten på Nyhederne på TV2.dk. Regeringens artsfæller har rigtig fået gang i kuglepennen, for oppositionens forslag skal da helst skydes ned med alle mulige argumenter - både de fornuftige, men så sandelig også de platte slogans i stil med "hellere død end rød."

Den slags kendetegner en desperat regering.

Udspillet fra S og SF findes i to udgaver:Fakta er ikke til at komme udenom. Vi MÅ træffe et valg for at komme ud af krisen. Tonen på TV2's side er barsk og rå, og der er tydeligvis mange som har fundet de sædvanlige fordomme frem.

Jeg skrev denne kommentar kl. 19:39:

"Hellere død end rød" var én kommentar.

Flot argumentationsevne i en tid hvor udfordringerne står lige foran døren.

Men knap så flot over for de mennesker det hele går ud over.

Vi havde to muligheder foran os: spare os ud af krisen, eller arbejde os ud af den.

Før oplægget kom frem var regeringens hånlige bemærkning: "Oppositionen kan bare komme med deres udspil. Hvorfor vente?" Samtidig med man helt forbigik det embedsapparat regeringen har til sin rådighed. Dér måtte de gerne nøle med at komme med et oplæg samtidig med, at man så altså hånede oppositionen.

Nu KOM oppositionens udspil, og pludselig er vi ovre i de sædvanlige påstande om, at de røde koster, de røde forgælder os bla bla bla...

Vi har hørt det hele før.

Bemærk: det er IKKE en løs påstand at regeringen HAR sparet. Det ses overalt. Spørg de plejehjem der har måtte skære ned, og de sygehusafdelinger der lukkes ned. Dét er virkeligheden.

S og SFs udspil handler ikke om tilsvining, men om at få landet ud af krisen. Dét er emnet. Et for øvrigt godt oplæg, som selv Henrik Qvortrup også erkender indeholder elementer regeringen ikke selv ønsker at præsentere.

Der ER massive problemer der skal løses, og mon ikke man kunne finde en bred løsning frem for blokpolitikken som vi har set de seneste mange år?

Hvor der er en vilje er der, som bekendt, en vej. Men det KRÆVER indrømmelser fra begge sider. Danmark har brug for at rød og blå stue samles - til gavn for os alle. Frem for at kaste med endnu mere mudder.

--
Med venlig hilsen


Henrik Blunck
En socialdemokrat, der er stolt af at være det


Så nu må vi se om ikke regeringen, når den får sundet sig, må erkende, at oplægget ikke er helt så skidt endda. Jeg mener det er et godt oplæg til at få debatten ind på det rigtige spor.

1 kommentar:

Britt Malka sagde ...

Normalt er jeg imod at spare mig ud af en krise. Det er ikke sådan, det fungerer, når det handler om en virksomhed.

Men når det kommer til samfundet, er det noget andet.

Du har netop omtalt problemet i Grækenland. Vi har samme problem i Frankrig, hvor 20 % af landets befolkning er ansat af det offentlige. Og jeg kan da også mindes en stor skandale for nogle år siden i Danmark, da en praktikant på et plejehjem eller sygehus (det har jeg glemt) i sin rapport skrev, hvor meget af "arbejdstiden" der gik med kaffepauser.

Er det virkelig forkert at spare nogle af disse snyltere ud?