mandag den 3. maj 2010

Konkurrenceforvridende? Min bare...

Den nye transportminister giver ifølge DR Update i dag udtryk for, at han mener det vil være konkurrenceforvridende at støtte flyselskaber efter naturkatastrofen med den islandske askesky. Hans udgangspunkt er derfor, at der ikke skal gives kompensation for det tab flyselskaberne i hele Europa led som følge af de statslige forbud mod flyvninger.

Skurrer det ikke en smule?

Flyselskaberne tjener ifølge transportministeren åbenbart så meget, at de ligefrem ønskede en lille pause i flytrafikken - for det må jo være udgangspunktet for den nye transportminister.

Når det gælder konkurrenceforvridning kunne vi andre til gengæld godt tænke os at vide hvilken ordbog regeringen bruger.

Faktum er nemlig:


  • Løntilskud ER konkurrenceforvridende. Når iværksætteren ikke kan få en ekstra ansat på løntilskud er hans vilkår ringere end den etablerede virksomhed som skifter dem ud - evt. med mindre justeringer i stillingsbeskrivelsen for at gennemføre nye løntilskudsforløb. Dette i øvrigt i flere tilfælde uden der kommer reelt flere ansatte i virksomheden for når løntilskuddet forsvinder "nøjes" man gerne med færre ansatte. Altså ikke spor beskæftigelsesfremmende, som jo var argumentet for at fortsætte med at give disse løntilskud.

  • Staten er i forvejen med til at finansiere SAS's tab for med ejerskab af SAS-aktier fordelt mellem de nordiske lande taber staten penge i forhold til kursen når bundlinjen bliver rød.

  • Vil regeringen tage ansvaret for det flyveforbud som BLEV udstedt af flere lufthavnsmyndigheder - eller skal bolden bare spilles videre, fordi det nu viser sig, at det blev noget dyrere end ventet?Det er en sjov måde den borgerlige regering driver politik på. Der bruges dyre ord som ministrene tydeligvis ikke forstår. Ganske som de ærede medlemmer af Folketinget gerne vil vælges, men så alligevel sjældent gider møde frem til debatterne.

Det siges vi har de politikere vi fortjener. Jeg må sige, at jeg ikke på et eneste tidspunkt har stemt for den ansvarsforflygtigelse som regeringen står for. Dét skal der så bare være endnu flere der heller ikke gør i fremtiden...

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Ja, der er masser af konkurrence-forvridning alle vegne, faktisk.

I sin tid blev jeg ret irriteret, når jeg hørte Roskilde Handelsskole fortælle stolt, at de fik Risø som kunde, fordi de var billigst. Klart nok, for de kunne få tilskud per elev. Det kunne den private virksomhed ikke.

Men tænk også på restauranten, som åbner dørene en morgen og ser, at der er vejarbejde udenfor. Vejarbejdet varer ved i måneder. I de måneder har de stort set ingen kunder. Hvem giver dem tilskud?

Hvem giver i det hele taget tilskud til det private initiativ, som er det, der har de fleste ansatte, og som holder samfundets hjul i gang?

Britt Malka sagde ...

I øvrigt valgte jeg "navn/url" og ikke "Anonym", men åbenbart gør Blogger, hvad der passer den ;-)