torsdag den 13. januar 2011

Bagom krisen hos de Konservative

Når man skal forstå krisen hos de Konservative er det vigtigt at se længere frem end det almindelige spin om Lene Espersens rejser. Der er nemlig langt mere vigtige grunde til at krisen opstår netop nu.

Nok er nok - Liberal Alliances succes
Gitte Seeberg startede en proces dengang hun forlod de Konservative. Mange var enige med hende, og processen med politisk uenighed med kursen hvor de Konservative gav køb på konservative værdier for at tækkes støttepartiet, Dansk Folkeparti, var afsløret. Der var sat ord på den mavefornemmelse mange følte - "nok er nok".

Traditionen fra historien
Det mange af os i dag kender som "de Konservative" hed før "Det Konservative Folkeparti" - og startede grundlæggende med at hedde "Højre"

I et gammelt parti er det ofte svært at vinde gehør for nye ideer. Det er derfor flere partier har gennemlevet brydninger. De Radikale udløb fra Venstre, SF fra kommunisterne, DF fra Glistrup-doktrinen i Fremskridtspartiet mv.

Bagom krisen
Lene Espersen havde visioner, og leverede en - med konservative øjne - glimrende landsrådstale. Hun har gjort det næsten umulige: styret uden om en frontal krise med Pia Kjærsgaard, der ellers var forventelig da hun tiltrådte.

Lene har formået at samle tropperne på flere område. Konservative ministre som havde gjort rigtig dårlige fodfejl blev omrokeret i en situation hvor vi andre ville have fyret dem, og fundet nye kræfter. Hverken Lars Barfod eller Brian Mikkelsen havde nogen som helst fornemmelse for tidligere resortområder, men blev fredet.

Takken for dette er ikke desto mindre, at falde Lene Espersen i ryggen på et tidspunkt hvor det nu er hendes spindoktor der er på ferie i Thailand...

Det bliver ikke spor kønnere af at der ikke er en eneste som ringer til Lene så hun f.eks. kunne give et telefoninterview. Ej heller en Eneste veteran som bakker op offentligt. Veteranerne er nemlig stadig mavesure over Per Stig Møller blev rykket rundt.

Magt korrumperer, og der er åbenbart ikke nogen der skal have klinket noget i en tid hvor det er nemmest bare at bakke op om kritikken som flere lokale partiformænd har gjort de seneste dage...

Det er er skoleeksempel i meget dårlig krisehåndtering og manglende lojalitet og anstændig kommunikation. Hvem der nogensinde kan tro det kan omvende vælgere med ellers konservative holdninger er, for at sige det meget mildt, svært at se...

Ingen kommentarer: