søndag den 30. januar 2011

S: Lækagesag - regeringen dækker over kriminel handling

Det var tidligere forsvarsminister Søren Gades personlige rådgiver Jacob Winther, der lækkede fortrolige oplysninger til pressen om Jægerkorpsets udsendelse til Irak. Det viser en vidneerklæring, der i dag blev fremlagt i Højesteret. En undersøgelseskommission må nu afklare, om Søren Gade kendte til lækagen.

- Lækagen om Jægerkorpsets udsendelse til Irak har ifølge Jægerkorpsets tidligere chef bragt danske soldaters liv i fare. Det er en meget alvorlig kriminel handling, som ifølge vidneudsagnet fremlagt i Højesteret er begået af den tidligere forsvarsminister Søren Gades personlige rådgiver Jacob Winther, siger Morten Bødskov, næstformand for den socialdemokratiske folketingsgruppe.

- Statsminister Lars Løkke Rasmussen har gentagne gange afvist at undersøge sagen. Med dagens fremlagte vidneudsagn i Højesteret dækker regeringen derfor over en kriminel handling. Både statsminister Lars Løkke Rasmussen, tidligere forsvarsminister Søren Gade og Gades personlige rådgiver Jacob Winther har tidligere pure afvist at lækagen skulle komme fra Forsvarsministeriet, siger Morten Bødskov.

- Hvis ikke regeringen fortsat vil dække over en kriminel handling bør statsministeren tilslutte sig en kommissionsundersøgelse af hele sagen og den tidligere forsvarsminister Søren Gades viden om lækagen, siger Morten Bødskov.

- Regeringen har gjort alt for at dække over sagen. Lister med navne på potentielle personer bag lækagen er fremlagt. Tilmed er oppositionen blevet beskyldt for at stå bag lækagen. Med vidneudsagnet i Højesteret er pilen rettet mod Søren Gades personlige rådgiver og dermed også den tidligere forsvarsminister Søren Gade selv, siger Morten Bødskov.

- Danske soldater er i krig. Hver dag kæmper de for vores frihedsidealer. Alt for mange har mistet livet. Alt imens forsvarets top vandrer ud og ind af retssale. Det er en skandale, som kun understreges af denne sags alvor, hvor den tidligere forsvarsministers personlige rådgiver er sigtet af politiet for en handling, der efter Jægerkorpsets tidligere chef bragte danske soldaters liv i fare, siger Morten Bødskov.

Socialdemokraterne ønsker nu statsminister Lars Løkke Rasmussen indkaldt i Udenrigspolitisk Nævn om sagen.

Kilde: Socialdemokraterne - 28. januar 2011.

Ingen kommentarer: