lørdag den 31. marts 2012

Demonstrationer og moddemonstrationer

I de seneste år er der opstået en tendens til at demonstrationer mødes med moddemonstrationer. Skillelinjerne trækkes hårdt op, og det føles som om der SØGES en konfrontation.

Der er ingen tvivl om at ytringsfriheden er guld værd. Alle civiliserede samfund kendes på retten til at give udtryk for sine meninger, også under forsamlingsfriheden.

Mindst lige så overraskende er det derfor at moddemonstrationer nu arrangeres i samme by som den oprindelige demonstration bliver annonceret i.

Man skulle tro at det var bedre at demonstrere i en anden by - ikke fordi der formelt er noget ulovligt i at vælge samme by, men simpelthen fordi provokationer undgås.

Alle kan jo med stolthed vælge at deltage i den demonstration der passer til deres holdninger. Det er jo ikke, og bør ej heller være det, et formål at demonstrationer ender i vold.

Det bliver interessant at se hvordan folk vil håndtere det med at vælge samme byer når det efterhånden går op for de fleste, at mange afholder sig fra at deltage fordi de ikke gider slås for at markere deres sym- eller antipatier

Ingen kommentarer: