torsdag den 27. september 2012

Træt af løgn!

Mandag blev jeg sur, og - mildt sagt - træt af løgne i dansk politik. Under Socialdemokraternes kongres blev der henvist til vi var kommet bedre gennem krisen end andre lande. Allerede dagen efter kom OECDs redegørelse som sagde det diametralt modsatte.

Det afstedkom denne kommentar på Facebook:

Politik ER og VEDBLIVER AT VÆRE en børnehave. I går lød det fra Aalborg (kongressen hos Socialdemokraterne), at vi var kommet BEDRE gennem krisen end andre lande. I dag kommer OECD med en redegørelse som nu får Erhvervsminister Ole Sohn (SF) op af stolen med at nu skal vi vise løntilbageholdenhed de næste mange år fordi vi er kommet DÅRLIGERE gennem krisen end andre lande. "Sandhederne" skifter som vinden blæser.


Vi lærer vore børn at det er forkert at lyve. Dette gælder åbenbart ikke i politik, for dér er alt nærmest tilladt...

Det fortæller hvorfor mange oplever en vis politikerlede, og jeg kan ikke fortænke folk i at være både skuffede og desillusionerede når sandheden omgås så letsindigt som vi tydeligt ser.

Det er ikke så længe siden at vi konstant hørte sangen om hvordan det var en skandale vi ikke havde tilsluttet os Euroen. Så kom Grækenland-situationen, og det viste sig hurtigt, at Danmark klarede sig BEDRE end Eurozonen...

Først nu er €-sangen forstummet. Men politikernes lyst til levebrødspolitik i Europaparlamentet er ikke spor forringet - og dette til trods for, at vores nettoBIDRAG til EU er steget voldsomt. Vi får mindre ud af medlemskabet end vi betaler. Noget der ikke er ret meget fokus på, for sangen om Europas fremtid og historien synges stadig...

Bloggen vil fortsætte, men jeg kan godt love, at de skarpe analyser ikke bliver mindre skarpe i fremtiden, for kommentatorerne lader meget tilbage at ønske når de skal vurdere det politiske billede.

Ingen kommentarer: